onsdag 24 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag är det en sån där sorglig dag igen.  Lilla H, som jag berättade om häromdagen, orkade inte kämpa längre. Han fick somna in lugnt och stilla idag.

Alltid när vi får in en svårt vanvårdad katt så anmäler vi ägaren för djurplågeri. Det har vi gjort även denna gång. Vi har fortfarande inte fått tag i ägaren men tror oss veta vem det är.

INGEN ska få hantera sitt djur så illa att det måste avlivas på grund av vanvård. Är djuret sjukt ska det tas till veterinär. Lilla H borde varit hos veterinär för länge, länge sedan. Han hade många skador och sjukdomar som var för sig motiverade ett veterinärbesök.

Ikväll ska vi ha en tyst stund för lilla H här på katthemmet. Nu har han inte ont längre, och det är det enda positiva i det här.

7 kommentarer:

 1. Vilka tråkiga nyheter! *tårar på nosen*
  Men det är tur att ni finns så att H och flera andra i alla fall har en chans och får den kärlek dem så väl är värda, även om det tyvärr blir kortvarigt ibland.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Lilla fina H - vad sorgligt att det slutade så här! Som vi jamat tidigare så går det över vår och mattes fattningsförmåga hur vissa människor kan leva sina liv med vetskapen om att ett litet liv som de har ansvar för vandrar runt där ute och mår sååååå dåligt!

  SvaraRadera
 3. Men lilla H! "tårar på nos och morrhår". Nu slipper du lida mer och får skutta på gröna ängar. Men vi hoppas faktisk att din husse/ matte ska få stå tillsvars för det de har gjort. Hur kan en människa göra något sådant mot en annan levande varelse? Nu måste det snart bli slut på tråkigheter.

  SvaraRadera
 4. Så väldigt ledsamt...hoppas nu bara att den som orsakade H:s lidande får sitt straff. Och tack för att ni finns, alla ni som ställer upp och hjälper. Tycker det verkar ha varit ovanligt mycket sorgligt ett tag, eller är det kanske alltid så?

  SvaraRadera
 5. Jamar som alla ovan, det är så ledsamt att läsa att ännu en vanvårdad katt måste tassa över bron.
  Men, som Micke o Molle jamar, nu skuttar säkert lilla H runt på ängarna o snusar in alla dofter av gräs o blommor.
  Men H:s ägare ska aldrig få ha några fler djur om jag får bestämma.

  Ozzy

  SvaraRadera
 6. Vi sörjer lilla H här hemma också nu. Vi sörjer även eller är snarare väldigt upprörda över en usel ägare som inte förstått vad ansvaret att äga ett djur innebär.
  Den lilla glädjen är som sagt att lilla H slipper lida mera. Vi gläds även åt att veta att ni på katthemmet och vettisen gjort allt ni kunnat för lilla H.
  Vila i frid lilla H!

  SvaraRadera
 7. Stackars lilla H, helt bedrövligt hur folk beter sig! RIP lilla H. Bra att lilla H fick omtanke och kärlek den allra sista stunden i livet.

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...