fredag 12 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag är jag ganska trött efter senaste dagarna händelser, och även efter vad som hänt idag.

Om ni vill kan ni läsa om det på vår facebooksida här: Södertälje Katthem .

Sen är vi besvikna att polisutredningen om katten Maja lagts ner. Även om det var väntat känns det tråkigt.

I morgon hoppas jag kunna blogga om nåt roligare, men en bloggkatt måste ibland berätta om tråkiga saker tyvärr.

10 kommentarer:

 1. Förstår om du är trött.
  Är det mycket som händer och det är tråkiga saker hela tiden så kan man tappa sugen o bli jamar trött.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, ja, nu har det hänt flera tråkiga saker på katthemmet. Hoppas det är slut med det nu,.

   Radera
 2. Du får blogga om precis vad du vill. Vi läser med stort intresse det skall du veta.
  Att utredningen om Maja lades ner visar ännu en gång hur det här landet sviker de VERKLIGT utsatta nämligen djuren. Dagens ris till de som ser till att det får gå till som det gjorde med Maja utan att få något straff (läs politiker)!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi ser väl ganska många bevis på att politiker tänker på sig själva i första hand. Förstår inte vad de skulle förlora på att fixa till en djurskyddslag värd namnet.

   Radera
 3. Det är klart att du får blogga om precis vad du vill och vad du anser är värt att ta upp i bloggen.
  Förstår att du blir trött när du har så mycket att stå i.
  Sedan är det dåligt att polisutredningen om katten Maja läggs ner, känns typiskt polisen. Undrar vad som måste ske innan ett sådant ärende ska utredas ordentligt.
  Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, jam kan inte blunda för verkligheten hur gärna jag än skulle vilja ibland. Det är väldigt märkligt att det finns lagar som tillåter grov djurmisshandel. Hoppas det blir ändring på det snart.

   Radera
 4. Vilken önskedröm det vore om man bara fick läsa om ansvarsfulla människor som brydde sig om djurens bästa. Men tyvärr är ju verkligheten en helt annan.
  Även om polisutredningen lades ner om Maja, hoppas jag att hennes död ändå satt igång en diskussion i kommunerna om hur man ska hantera sånt här. Jag vill ändå hoppas att Majas öde djupt berört många som jobbar inom hemtjänsten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, tyvärr är nog fallet Maja inte främst ett ärende för hemtjänsten, utan för hela rättsväsendet. Lagar måste ändras så det blir möjligt att rädda djur vars ägare inte kan ta hand om dom.

   Radera
 5. Jag blev så upprörd när jag läste om att ingen blev straffad för katten Majas död. Den lilla stackaren! Det var ju många som var ansvariga för att ha plågat ihjäl henne, så därför tycker jag att de kunde bunta ihop förövarna och ge dem ett kännbart kollektivt straff. Vilken avskyvärd värld vi lever i när onda människor kan plåga ihjäl djur utan att riskera någon påföljd! Vilken rättsröta vi har i Sverige!
  Facebooksidan har jag inte kunnat läsa, då jag inte har något konto där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi är många som är upprörda att ingen blev straffad för Majas tragiska öde. Visst är det märkligt att juridiken så ofta bortser från sunt förnuft.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...