söndag 21 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Med anledning av veterinärbesöket igår kväll lägger jag in en skylt som jag fått från vår vän Gustav en gång. Den gäller än. Den gäller alltid.

Vi fick in en katt igår som inte alls mådde bra.  Han hittades ute. Han var öronmärkt och vi försökte nå ägaren utan framgång.

Eftersom han var i dåligt skick ringde vi vår fantastiska Emma på Gnesta Veterinärpraktik och frågade om hon kunde ta emot oss akut trots att det var lördag. Det kunde hon men först kl 19.  Hälsoansvariga och blogghjälpen åkte dit och lilla H undersöktes och det togs prover.

Förutom att han var mycket mager och uttorkad, hade tovig och fet päls så rörde han sig stelt. Knälederna ömmade, han har en tumör vid ena skulderbladet och en utväxt på ena frambenet. Ögonen var insjunkna, flera tänder var avslagna och behövde dras ut. Hans njurvärden var dåliga. Däremot var sköldkörtelvärdena OK. Vi misstänker också att han hör dåligt.

En sån katt går alltså ute!

Vi kommer fortsätta söka ägaren och hoppas verkligen att h*n har en väldigt bra förklaring till varför katten går ute och inte verkar ha fått nån hjälp. Vi kommer återkomma med fler rapporter om lilla H. Håll tassar och tummar för att han klarar sig. Han är hur gullig som helst och förtjänar ett bättre öde än det han upplevt hittills.


6 kommentarer:

 1. Men lilla H! Måste ha lidit något förskräckligt. Matte är lite tudelad i det där med ägaren.Å ena sidan är det hemskt om H är övergiven, men kan förklara hans mående. Men å andra sidan är det nästan värre om han har en ägare som struntat i H s hälsa.... Vet inte vilket som är värst. Håller tassar och tummar för H!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi får avvakta och se vad som händer i fallet H. Vi hoppas så klart att allt ska gå bra, men vi är också beredda på att det kan gå åt ett annat håll tyvärr.

   Radera
 2. Den skylten gäller som sagt alltid! Utan undantag! Tänk om alla oansvariga kunde läsa den och verkligen förstå det som står där också.
  Stackars kissen som har en totalt oansvariga ägare. En sån som inte skall komma i närheten av att äga djur OM det inte finns en acceptabel förklaring (vilket det ju 99 gånger av 100 inte gör).
  Nu håller vi tassar och tummar allt vi kan för lilla H!
  Rosor även till vettisen som alltid ställer upp. Hon är en ängel för djuren precis som alla seriösa katthem.
  Nospussar till alla sanna djurälskare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi vet ännu inget om ägaren, men det faktum att vi inte hittar nån efterlysning nånstans på katten gör ju att vi misstänker att lille H inte har nån ansvarsfull ägare.

   Radera
 3. Gustavs skylt är så bra! Vi förstår fortfarande inte hur man kan göra så där. Håller tassarna för att det går bra för lilla H. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, väldigt många skulle behöva läsa Gustavs skylt. Kanske skulle de också behöva få förklarat vad den betyder?

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...