söndag 14 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag tråkiga nyheter.

Vår lilla vän Chloe, som jag bloggade om häromdagen, har tassat över regnbågsbron.

Igår blev hon hastigt sämre, började krampa och visade på flera sätt att allt inte stod rätt till. Det blev åter akutfärd till djursjukhuset.  Efter snabb undersökning och provtagning gjorde veterinären bedömningen att det inte fanns nåt hopp för Chloe. Hon fick somna in, lugnt och stilla.

Ni alla snälla människor som skänkt pengar till Chloe, i nuläget 8 570 kronor, ska veta att de pengar som eventuellt blir över efter att hennes räkningar är betalda, kommer att användas till kattungen Marian. Det är en annan kompis som kommit in och som inte kan stödja på sitt ena framben.

Det blev åter akutbesök på djursjukhuset idag med röntgen och provtagning. Inget verkar brutet, men hon är svullen på frambenet och måste hålla sig stilla. Hon får också smärtstillande medicin. Det är inte så lätt att hålla en liten kattunge stilla, men på något sätt måste det gå. Nu måste vi hålla tummar och Tassar för lilla Marian så att hon klarar av det här.

Ibland verkar det som om det måste komma en hel lång rad med svårt skadade katter på en gång. Vi hoppas att Marian är den sista i den raden.


14 kommentarer:

 1. Stackars lilla Chloe! Men nu får hon leka fritt på de gröna ängarna och slippa lida. Vi tycker att det måste bli stopp på alla sjuka och skadade kamrater. Katter ska leva sorglöst med husse och matte som passar upp på oss och lyder minsta tass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, det är precis så som ni beskriver som katter ska leva!

   Radera
 2. Nej vad tråkigt att lilla Chloe inte orkade kämpa vidare. Det allra viktigaste är att hon slipper ha det jobbigt och om veterinären gör den bedömningen att få sova är det bästa är det ju givetvis det enda rätta.
  Pengarna vi skänkt kommer att göra nytta ändå och det känns ju bra.
  Vi håller nu tassar, tår och tummar för att Marian blir bättre!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vi vill absolut inte att nån katt ska lida i onödan. Men tråkigt är det alltid när vi kämpar och förlorar en liten vän.

   Radera
 3. Vilka tråkiga nyheter om Chloe! *tår på nosen*
  Vi håller tassarna för Marian nu istället. Sen kan vi bara jama instämmande, måtte det ta slut på skadade katter snart!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALice, visst var det sorgligt att lilla Chloe inte orkade kämpa längre. Nu måste Marian bli bra i sitt ben snabbt.

   Radera
 4. Oh vad tråkigt med lilla Chloe, men håller tassarna för att lilla Marian ska bli bra.
  nosbuff Jackis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jackis, vi tror att Marian kommer bli bra, men det tar lite tid. Under den tiden får hon inte röra sig med än nödvändigt. Det är svårt för en kattunge att förstå att den måste vara i stillhet.

   Radera
 5. Så ledsamt att Cloe inte klarade sig... *tårar i morrhåren* Vi hoppades så, och bad Skaparkatten att hjälpa henne... men vi antar att H*n blev så förälskad i Cloe att hon fick följa med H*n hem till Regnbågslandet! Och slantarna kommer nog väl till pass för någon annan kisse... det är ju tyvärr många som behöver hjälp.

  Tass från Majsan, abbemissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, det var snällt av dig att be för Cloe, men det var nog som du jamar - skaparkatten blev alldeles förtjust i henne.

   Radera
 6. Så synd att lilla söta Chloe inte klarade sig. Det är visst ingen ände på allt elände som stackars katter råkar ut för på grund av känslolösa människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, nä det har varit väldigt mycket nu. Trots allt är vi glada att dessa katter inte ligger ensamma ute och självdör. Det vore ännu värre.

   Radera
 7. Hej Inka, vilka jobbiga dagar det har varit hos er. Vi känner med er och naturligtvis med de små kissarna som fick somna in. Vi ska också sätta in en slant för som det är sagt, veterinärbesök kostar. Varma Hälsningar från Sally & Co

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, vad snällt av er att tänka på oss, trots att du redan har fått en så bra hem.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...