tisdag 16 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

 Idag har jag tittat lite på OS. Jam tycker det är jättetråkigt. Trots intensivt spanande har jag inte sett en enda katt i tävlingarna. Antar att tvåbeningarna är rädda för konkurrensen. Trots att de inte förstår så mycket över huvud taget så kanske de i alla fall förstår att de inte skulle ha en chans om vi började tävla mot dom?

Nåjam. När jag tröttnat på OS läste jag i tidningen att både Danmark och Sverige byggt  djurbro  till vilda djur. Då slipper djuren gå över vägen med risk att bli påkörda. Det tycker jag var en bra idé.

Tänk om myndigheterna kunde kosta på oss katter lite pengar också. Som att stödja alla katthem rejält till att börja med.

12 kommentarer:

 1. Här tycker vi också att OS är jamartåkigt! I Amerikatt så sände en kanal som heter Hallmark ett helt OS med kattungar i alla grenar. Vi har försökt få tag i hela programmet men bara hittat små snuttar. Det var kan jag lova det bästa OS vi någonsinn har sett! Här finns många klipp samlade http://www.hallmarkchannel.com/kitten-summer-games Det syns verkligen att kattungarna har legat i hårdträning! Det är tydligen en av Amerikatts största katthemsorganisation som ligger bakom och alla kattungarna är från katthem runt om i hela Amerikatt och deras katthem har No-kill-policy *kurr*
  Tänk om nån kanal här hemma hade ordnat något liknande, då skulle vi sitta bänkade framför tv:n!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, undrar varför inte SVT sänder det här OS:et istället? Mycket bättre än det andra.

   Radera
 2. Vi håller med att OS är jamartråkigt! Tänk om vi skulle ställa upp, då har tvåbeningar ingen chans. Nu blev vi nyfikna på vad Alice berättar om Amerikatt, det ska vi genast söka efter på Hallmark. Sen hoppas vi att staten tar sitt förnuft till fånga och ger en ordentlig sponsring till alla katter och katthem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, tänk om staten äntligen skulle ta sitt förnuft till fånga... *drömmer*

   Radera
 3. Tycker också att OS är trist.
  Som tur är så har inte mina tvåbeningar något större intresse dom heller (nuförtiden).
  Men dom tycker det är jamar kul när det blir medaljer.
  Hallmark känner matte o husse till.
  Håller med om att extra pengarna som finns verkligen skulle gå till katthemmen i landet.

  Ozzy


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, förstår att dina människor är kloka och hellre tittar på dig än på OS.

   Radera
 4. Det är totalt obegripligt att katthemmen ska ha så svårt att få pengar till sin verksamhet? Är det för att katter har låg status? För att man räknar med att många (mest kvinnor?) ställer upp ideellt ändå? Skulle nog behövas nån riktigt populär kändis som började driva den här frågan framåt, för politikerna kan man tydligen inte hoppas på?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi tror att katters låga status är en starkt bidragande orsak till det svaga intresset för oss. Där kan vi ALLA bidra till att göra vad vi kan för att höja statusen för oss.

   Radera
 5. OS är lite kul som nu ikväll när våra fotbollstjejer vann över Brasilien och får spela om guldet på fredag. Fast ett katt-OS vore mycket roligare förstås!
  Fler djurbroar vore otroligt bra! För varje djurliv som kan sparas är värt otroligt mycket!

  Tänk om politikerna (dessa pratmakare) kunde se vilken otrolig insats alla katthem gör för de verkligt utsatta i vårt samhälle.
  Det skulle vara en sann välgärning att ge katthemmen ett anslag i budgeten. För pengar finns det är bara viljan att prioritera som saknas!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, visst är det viljan att prioritera oss katter som fattas. Vi förstår inte vad politikerna skulle riskera genom att hjälpa till att höja vår status genom t ex obligatorisk ID-märkning, kastreringskampanjer, större bidrag till katthemmen etc.

   Radera
 6. Absolut pengar till katthemmen, tror faktiskt inte de förstår hur mycket katthemmen gör och hur viktiga de är.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, nä, eller också väljer de att inte förstå?

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland har man ju såna där dagar då man bara måste få pusta ut en stund.  Det är väldigt mycket at...