onsdag 10 augusti 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Idag har jag läst tidningen igen. Det brukar jag ju göra, för det hör ju till en bloggkatts uppgifter att hänga med.

Jag har hittat en dålig och en bra artikel. Den dåliga artikeln är egentligen lite bra också, efter som kvinnan som lämnat katt ensam i nästan två veckor i alla fall fick böter. Det står både i kattlagen och i människolagen att en katt måste ha tillsyn minst 2 gånger om dagen. I kattlagen står det faktiskt att det måste vara många fler gånger än så.

 Sen läste jag om att man  i England kan få ledigt för att ta hand om sin nya katt eller hund.  Givetvis finns inget liknande i Sverige. Jam tycker det borde vara självklart att man får åtminstone några veckors ledighet när det kommer hem en katt eller hund till en familj.

12 kommentarer:

 1. Den kvinnan som åkte på semester o lämnade kisse o guldfisk ensamma hemma skulle min matte o husse velat träffa.
  Ojoj, hon hade inte varit högre än trottoarkanten efter det att dom verbalt hade låtit henne veta vad dom ansåg om hennes beteende.
  Klart att det ska finnas katt o hundledigt
  En liten katt eller hund är också som en bebis i början.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jag tror vi är ganska många som skulle vilja träffa den där kvinnan. Så där gör man bara inte.

   Radera
 2. Bra att kvinnan blev dömd, men det borde ha blivit mycket hårdare straff. Varför inte själv bli inlåst utan tillsyn, fungerande ren toa, rinnande vatten osv?
  Jamarbra att vissa företag i England har så de kan vara hemma! När matte jobbade på sitt gamla jobb så fick hon faktiskt vara hemma för sin chef ett par dagar för vård av katt när Wilma opererades. Så snälla borde alla chefer vara!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst borde det varit ett hårdare straff, men i Sverige får man vara glad att det blev nåt straff överhuvud taget.

   Radera
 3. Heder åt den som faktiskt anmälde kvinnan, det hade ju kunnat vara någon som bara gick dit och tittade till katten och sedan inte brydde sig.
  På just det här området måste man jama att England är ett föregångsland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, ja, det var mycket bra att nån anmälde kvinnan. På det här området bör Sverige verkligen ta efter England.

   Radera
 4. Så bra att kvinnan fick sitt välförtjänta straff! Låter ju jamarbra med föräldraledighet, vi får hitta någon bra tvåbening som kan föra vår jaman i denna viktiga fråga.
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simba och Tasse, vi får nog försöka hitta nån som verkligen för vår talan. Det är det verkligen inte många politiker som gör.

   Radera
 5. Vilken tur att det var en ansvarstagande fastighetsägare så det INTE blev ett liknande fall som med katten Maja för en tid sedan!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, aldrig mer ett Maja-fall igen. Det måste vi kämpa för.

   Radera
 6. Det var bra att den mycket slarviga djurägaren fick ett straff om än ett mycket klent sådant. En sådan person skulle inte få komma i närheten av att äga djur igen.
  England = ett föredöme när det gäller att förstå att djur är lika viktiga som människor för oss. Ja t.o.m. viktigare för en del av oss. Tänk om Sveriges politiker kunde FATTA hur viktiga djur verklige är!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, i vårt land tänks det nog för mycket på förövarna och för lite på offren. Det gäller både två- och fyrbenta.

   Radera

Katten Rafael på SÖdertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet har vi haft och har mycket att göra här på katthemmet. Att vara bloggkatt är minsann in...