måndag 16 februari 2015

Blogghjälpen har ordet

Ofta när jag, blogghjälpen, vill ha ordet, har jag nåt positivt att berätta. Så är det inte den här gången.

Ni som följt bloggen länge kommer ihåg lilla Sammie.

Han var en mycket pigg liten kille som blev dumpad intill en starkt trafikerad väg tillsammans med sin syster. Sammie fick ett hem, men när matte blev allergisk fick han komma tillbaka till katthemmet.

Efter en tid fick han ett nytt hem, denna lilla busiga, fina katt med sin svarta, blanka päls.

I förrgår ringde matte och sa att han kissade inne. Om han inte slutade med det kunde de ju inte ha honom kvar. Imorse kom han tillbaka till katthemmet.

Alla vi som såg honom fick en chock. Var det här verkligen Sammie? Liten, mager så varenda knota kändes, flakig päls och inget sting i blicken.

Matte snyftade och sa att det var "deras lilla bäbis".

Vi fick åka direkt till djursjukhuset med honom. Som vanligt fanns inga bokningsbara tider, men det var inget att tveka om. Veterinären sa direkt att det här var en väldigt sjuk katt. Hann fick stanna kvar för att få dropp och prover skulle tas.

Nu ligger lilla Sammie kvar och kämpar för sitt liv.

Det är mycket märkligt, att när han börjar kissa inne - då blir han ett problem för matte och husse. Då ska man agera. När han blir sjuk och mager och behöver hjälp - då ser man honom inte!

Det ser tyvärr väldigt mörkt ut för stackars Sammie. Vi vet inte om han klara sig.

HUR kan man strunta i att ens katt blir dödssjuk? Han kissar på flera ställen i 2 dagar, han bajsar blod, han är så mager att man känner varenda kota, pälsen flagar sig. Och det enda man bekymrar sig över är att han kissar där han inte "får".

Ibland måste man ha rätt att uttrycka sin vrede och besvikelse. Det här är ett sånt tillfälle.


19 kommentarer:

 1. Åh nej! Fina Sammie! Hur kan man låta bli att se!! Vi är så ledsna här.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Visst minns vi Sammie! Och vi blir djupt bedrövade när vi hör om hans öde... nu tänder vi ljus och knäpper händer och tassar här i klostret. Måtte Skaparkatten hålla sin tass över sin lille Sammie!

  *tårar på nosarna*/Klosterkatterna och deras mattar.

  SvaraRadera
 3. Gräsligt! Alla människor är inte lämpliga att ha djur.

  SvaraRadera
 4. Jag kan bara hoppas att alla katthem nu "spärrar" denna hemska människa från att köpa någon mer katt. Personen borde få samma behandling som stackars Sammie fått. Konstigt?? Ja eller hur, att han kissar lite här och var... Nä det var väl stackarns sätt att tala om att det var generalfel... åsa

  SvaraRadera
 5. Men lilla Sammie! Vi blir så ledsna och håller tummar och tassar för att du ska orka kämpa.

  Men hur i helvete ( matte ber om.ursäkt för språket) tänkte de som tog hand om Sammie? Reagerar ingen över att han är mager, ändrar sitt beteende? Och hur kan man missa blodig avföring? Hoppas verkligen att de får sitt straff!

  SvaraRadera
 6. Jag har inte följt med här så länge så jag vet något om Sammie men när jag hör sådant här finns det inte ord för hur arg och ledsen jag blir.
  Dessa s k matte o husse som haft Sammie har ju inte brytt sig om honom över huvud taget när det kan gå så långt och han blivit så sjuk.
  Jag håller helt med vad Pelle skriver, men hur ska man veta vilka personer som är totalt olämpliga?

  Ozzys matte o husse

  SvaraRadera
 7. Men herregud, hur är det funtat med vissa människor?? Ilskan bara bubblar, jag kan inte fatta... :( Alla tankar går till Sammie, att denna underbart fina lilla killen repar sig och att han kommer tillbaka till livet, och han får en ny chans till att hitta det alla ska ha rätt till, ett kärleksfullt hem där han kan få må bra <3 Alla tummar hålls stenhårt och all energi vi kan skicka går till Sammie nu. Kramar från oss, är du hos honom gå ge honom massor med gos från oss, allt är han värd <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. det var min syster som hade sammie, hon gick till veterinären ett antal gånger, med de fick bara nytt foder så han kunde börja äta igen. men han åt inget, de gav han torsk för de var de enda han åt. de gick tillbaka till veterinären men dom skickade bara hem dom igen med nytt foder, de kämpade för att sammie skulle leva. denna blogg talar inte sanning, jag fanns där i dom hårdaste stunderna för min syster, hon älskade sammie och försökte rädda honom, men dom kunde inte ha kvar honom så de lämnade tillbaka honom. Inget dom skriver här är sant, de kämpade, och de brydde sig! de såg allt som hände med sammie! och de försökte rädda honom!! fattar inte hur man kan sitta och skriva saker som inte är sant.
   är så irriterad.

   Radera
 8. Man tror knappt det är sant...när katten börjar kissa inne ringer man...KATTHEMMET? Det är så upprörande, det finns inte ord. För en sunt tänkande människa ringer man väl en veterinär det fortaste man? Stackars lille katt, och stackars er på katthemmet som alltför ofta får se människors allra sämsta sidor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De ringde veterinären ett antal gånger, de dom skriver är inte sant!!

   Radera
 9. Men stackars lilla söta Sammie, hur mycket elände skall du behöva vara med om? Vi är så arga att tårarna rinner. Hur kan man ignorera att ens katt är sjuk? Det låter som om hans enda chans att få deras uppmärksamhet om hur han mådde var att kissa inne och då är han besvärlig???? Sen att lämna tillbaka honom istället för att ge honom den vettishjälp han behövde?
  Nä fyjam för såna uslingar! Vi tänker inte ens kalla dem för människor för några normala mänskliga känslor har de uppenbarligen inte.
  Vi håller tassar, tummar, tår och svansar för att söta Sammie skall bli frisk!
  Sen vill vi ge blogghjälpen och de andra snällisarna på katthemmet massor av tröstnosbuffar, vi gissar att de också är ledsna och vi hoppas verkligen att de inte klandrar sig själva när det blir så här fel, för vi VET att de aldrig skulle släppa iväg en katt till ett hem som de inte trodde var bra.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Stackars lilla fina kisse! Vilken fasa att ha hamnat hos sådana hemska människor! Inte ens brytt sig om att ringa veterinär. Sådana människor bör anmälas för djurplågeri. Deras handlande är groteskt. Hoppas, hoppas att han klarar sig!

  SvaraRadera
 11. finner inga ord...själv är man så nojig med pälsbarnen så man reagerar och oroar sig för minsta lilla förändring på dom...
  knäpper tassar och tår för lilla sammie att han nu ska få bli en frisk och glad katt igen
  för dessa så kallade matte och husse RESER SKRUTTAN OCH LEON RAGG och jamar att ni ska aldrig mer få ha djur!!vi är alla värda ett fint hem där man bryr sig om oss!
  matte är så förbannad så hon gör nog bäst i att bara skriva det här,annars kan det bli vadsomhelst för fula ord..

  kramar och nospussar till er och lilla sammie,kissarna skickar kurrhealing och mjuka buffar till både sammie och er

  SvaraRadera
 12. Nääää... Stackars, stackars Sammie...!! Hur kan människor vara så funtade... som dessa??? *snyft*
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att Sammie klarar sig och blir frisk igen!!

  / Barbro

  SvaraRadera
 13. Åh, stackars Sammie! Nu håller vi tassar och tummar för att han kryar på sig. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 14. Nosbuffar hit och nosbuffar dit... Kurr och burr. Situationen kanske helt enkelt blev ohållbar när katten började uträtta behov inomhus? Kanske det hade gjorts försök att behandla katten innan man nu hörde av sig till katthemmet för återlämning? Kanske att katten fick adekvat omsorg så långt det var möjligt? Kanske att det finns kontrakt som säger att katthemmet måste kontaktas innan man kan besluta om till exempel avlivning av en sjuk katt som hämtats från katthemmet? Hur vore det om ni kattmänniskor satte er in i hur situationen ser ut innan ni uttalar er så starkt? Kanske att katten till och med redan var sjuk när den hämtades från katthemmet av dessa så kallade "hemska människor"?

  SvaraRadera
 15. fy va trist att det sista hemmet inte tog honom till veterinären för kontroll . börjar katten kissa på andra ställen än på lådan är de normalt sett sjuka, det är ett onormalt beteende för en huskatt som dessutom är kastrerad! . Tråkigt att ingen har tagit sig an Sammie han är i min favoritfärg på katt ( svart)..när får ni veta om han har typ diabetes ellernjursjukdom då?

  SvaraRadera
 16. Folks egocentricitet och egoism når rent monstruösa höjder ibland. Vi tänker på fina Sammie och hoppas innerligt att han snart blir frisk och pigg igen <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 17. Sammi var INTE frisk från början. Katthemmet tog inte sitt ansvar. Ägarna åkte in och ut till veterinären med honom och men inget ordentligt svar fick dom. Det skulle ändras foder hit och dit men han blev inte bättre, dom fick INTE lämna tillbaka honom heller, dom gjorde allt som stod i deras makt för att få någon som helst hjälp men ingenting. Han bajsade till och från blod, kissade inne ibland, blev bättre en tag och sedan sämre igen men ingen hjälp alls, dom kunde inte ha honom kvar för det blev för kostsamt med alla dessa veterinärbesök som inte ledde någon vart. Anklaga ingen när ingenting vet. Katthemmet är lögnare och jag lider med dom katterna som är hos dom

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Ibland känner jag för att bara berätta nåt väldigt kort.  Ibland kan det vara kort och tråkigt, ib...