tisdag 3 februari 2015

Blogghjälpen har ordet

Så har det blivit en sån där konstig dag igen. En dag då man känner både glädje, saknad, vemod, hopp och förtröstan.

Lilla Pauline har fått sitt kanonhem tillsammans med sin bästa vän och sitt stöd i livet, Milton.

Pauline har inte haft nån bra start i livet. Det skulle inte förvåna mig om hon använts både som fotboll, handboll och mycket annat som kattunge. När hon kom till katthemmet var hon livrädd. Hon kom tillsammans med sin mamma och sina syskon. Ingen av dem var en trygg katt, men Pauline var nog den som tagit allra mest skada av sin dåliga uppväxt.

I början kunde man inte titta på henne innan man fick en smäll av tassen. Det var en reflex hos henne. Tyvärr tidigt inlärd, så den satt djupt. Vändningen kom egentligen när vi hittade en kompis till henne, Milton. Det var en trygg och snäll kille som hade haft lite otur tidigare. Han fick ett hem, men den andra katten som redan fanns i hemmet, kunde inte acceptera honom, så han kom tillbaka till katthemmet. Till lycka för Pauline!

De fann varandra och Pauline började förstå att människors händer inte var farliga. Hon buffade ofta på Milton och var det så att man höll på att klappa honom kunde man "råka" klappa Pauline också utan att tassen kom upp.

På öppet hus var det flera som var intresserade av att ta Milton, men ingen ville ha Pauline också. Vi ansåg att det skulle vara katastrof, särskilt för Pauline, att sära de två.

Så åkte blogghjälpen förbi ett stall i höstas där det bodde en familj som tidigare tagit katter från oss. Blogghjälpen beslöt sig för att åka in och höra hur det var. Det visade sig att matte inte mådde bra. Det är alltid tråkigt när nån man gillar inte mår bra.

För några veckor sedan togs ny kontakt för att höra om läget och det visade sig då att matte mådde mycket bättre. Hon berättade också att två av de katter som sedan länge bott hos henne hade gått bort, varför hon hade möjlighet att ta emot några andra. Valet föll (givetvis) på Pauline och Milton, då vi visste vilket fantastiskt hem dessa katter skulle kunna få. De bor i ett stort hus "på landet". Både matte och husse har ett stort hjärta för alla djur och hon tvekade inte en sekund när jag berättade om Paulines lite egna beteende, utan hon ville komma och besöka dem på katthemmet. Så blev det.

Tyvärr blev Milton sjuk i samma veva, så de kunde inte flytta med detsamma. Vi var flera vändor till veterinären med honom och prover togs. Milton var lite låg. Han fick medicin. Matte hörde av sig varje dag och undrade hur läget var, men vi kom överens om att han skulle stanna på katthemmet tills vi var säkra på att han inte skulle behöva åka till veterinären igen, allt för att inte stressa honom i onödan.

Meningen var att vi skulle få provsvar igår, måndag. Redan i helgen såg vi att Milton blev piggare och mer sitt gamla jag. När så provsvaren kom befanns det att han skulle ha en ny medicin. Vi berättade det för matte. Hon sa att det inte var några problem för henne att ge medicinen så vi kom överens om att hon skulle hämta Pauline och Milton.

Som väntat blev Pauline ganska stressad över att fångas in och satt i transportbur, men tack vare vår vana och duktiga hälsoansvariga gick det bra.

Meningen var att de skulle landa i gästrummet i nya hemmet. Idag fick jag information från matte att Milton inte gillade att dörren stängdes (det gjorde han i o f sig inte på katthemmet heller) så han har redan varit ute i hela huset och hälsat på alla. "Det känns om om han alltid bott här" sa matte. Pauline har nöjt sig med att undersöka gästrummet och det är stort bara det för att vara Pauline.  När hon är redo kommer hon följa med Milton på upptäcksfärd i hela huset!

Så blev det för bloggkatten Pauline. Jag kan inte vara gladare och mer tacksam över hennes och Miltons nya hem.

Nu ska en annan kisse ta vid som bloggkatt. Hon kommer presenteras i morgon om allt går som planerat.

Tack alla ni som följt och kommenterat bloggen. Ni är ett stort stöd för våra katter i väntan på deras egna hem.

Nu hoppas jag att ni stöttar nästa bloggkatt också. Hon behöver också uppmuntran och hjälp att finna sitt egna för-altid-hem!


23 kommentarer:

  1. Jalle håller tassarna att Pauline snabbt ska finna sig tillrätta, hur är det med lilla Gloria idag, undrar vi båda två, Yvonne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jalle, det går redan jättebra. Gloria går det också jättebra för. Vi skrev om henne i bloggen för några veckor sedan.

      Radera
  2. Vilken underbar lösning! Nu väntar vi med spänning på nästa blogkatt
    /Fam Boman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bomanskassar, vi är också mer än nöjda.

      Radera
  3. Det går säkert jättebra bara Pauline får bo in sig lite och hon har ju sin älskade Milton som trygghet! Toppen att de har fått ett så bra hem tillsammans! Jag är jätteglad för deras skull :)
    /Julia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hjulia Huller om Buller, vi är alla glada!

      Radera
  4. Det låter som om Pauline och Milton hamnat på precis rätt ställe, och vi önskar dem all lycka till! Deras nya matte verkar mycket engagerad, vilket är precis vad de behöver. Och nu samlar vi oss för att möta nästa bloggkatt, för givetvis skall vi vara med och stötta henne precis som de andra!!!

    Massor av hälsningar från klostergänget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klostergänget, vi har fått ett kanonhem, helt enkelt!

      Radera
  5. Det är alltid lika hoppfullt och glädjande när berättelser får lyckligt slut. Eller, slut är det ju inte, utan starten på ett nytt och förhoppningsvis långt och fint liv! Tack för den utförliga beskrivningen av Paulines liv hos er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gustavs matte, nu har Pauline och Milton börjat sitt RIKTIGA liv!

      Radera
  6. Det är härligt att läsa när katter som Pauline får ett alldeles eget hem med underbara
    "föräldrar" som tar hand om henne på bästa sätt.
    Sen att hon har sitt stöd Milton med sig är en stor hjälp o bonus för henne.
    Själv upptäckte jag henne via Gustav som jag följer och tyckte med en gång att hon var en så fin katt men som inte fått ut sin fulla potential, men det sker förhoppningsvis nu.

    Hälsningar
    Ozzys matte o husse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ozzys matte och husse, det värmer att veta att det faktiskt finns underbara hem till katter. Förstår att du också gillar Gustavs blogg. Alltid rolig och informativ.

      Radera
  7. Vad härligt det är varje gång en bloggkatt får sitt efterlängtade för-alltid-hem, Extra härligt är det också när man får följa en skyggis väg till att bli en tryggis, vilket jag är övertygad om att söta Pauline blir i sitt nya hem med hjälp av husse och matte och Milton.
    Nu ser vi med spinning fram emot att möta nästa bloggkatt och laddar upp med näsdukar för de brukar tyvärr behövas.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alice, Pauline och Milton har fått ett drömhem, det är helt säkert!

      Radera
  8. Vi är så glada För att Pauline och Milton har fått komma hem! Tänk vilka framsteg Pauline har gjort! Vi ser fram emot rapporter om hur de har det. Det lät toppen att Milton redan varit runt och undersökt och att Pauline har vågat undersöka gästrummet! Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, kan berätta att även Pauline varit ute i huset på upptäcksfärd idag!

      Radera
  9. Grattis till ert nya hem! Det verkar kanon!!!

    Xantippa

    SvaraRadera
  10. Det är så underbart varje gång en katt - eller som i det här fallet två katter - får ett hem efter att ha varit med om sorgliga och hemska händelser. Men det är svårt att skiljas, så vi förstår att det är med blandade känslor ni katthemsmänniskor tar farväl av era kära skyddslingar <3 Vi önskar Pauline och Milton all lycka i sitt för alltid-hem och hälsar nästa förste bloggkatt varmt välkommen! <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gunilla Simba och Tasse, visst är det blandade känslor när en liten katt flyttar, men i längden tar glädjen över!

      Radera
  11. Vad det känns bra att läsa om hur väl ni tar hand om katterna och försöker fylla deras individuella behov. Milton var ju precis vad Pauline behövde. Det känns fantastiskt att de båda har fått ett kanonhem tillsammans! Hoppas få höra hur de utvecklas framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marie, vi är också väldigt glada över den här lösningen, både för Paulines och Miltons skull!

      Radera
  12. Förstår att det är med blandade känslor du skriver detta , men vi vet att Milton o Pauline kommer att få det kanon i sitt nya hem !

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...