lördag 28 februari 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

 Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har det hänt mycket här igen.

Snickare Christer och snickare Patrik har varit här och några ur vår styrelse också. Idag har vi lagt flytspackel på golvet i pensionatet, så det ska vara klart till golvläggaren kommer.

Det går till så att man lägger en massa grejer som finns i säckar i en jättestor hink. Sen håller man på vatten och rör som. Sen slänger man ut alltihop på golvet! SWOSCH säger det. Sen blir det jämnt och fint till mattan ska läggas på.

På bilden ser ni snickare Christer från ett tidigare tillfälle, då han konfererade med den som var bloggkatt då. Det är så det går till när vi samarbetar.

Sen har vi och nåt väldigt tråkigt att berätta. Vår kompis Mårrgan har varit sjuk en tid och igår fick han somna in, för det fanns ingen bot för honom. 

Mårrgan kommer också från vårt katthem, han hette då Sherlock. Han har bott tillsammans med sina kompisar Alice och Bosse, som båda också kommer från katthemmet. På bilden är han fortfarande unge.

Matte upptäckte att det var något som inte stämde och gick till vettisen med honom. Prover togs, men Mårrgan blev bara sämre.

Det är väldigt svårt för en matte eller husse som älskar sin katt, att inse att det inte finns mer att göra och att katten bara kommer att lida om den inte får somna in. Som ansvarsfull och kärleksfull djurägare måste man vara beredd att inse detta och ta beslutet att katten måste få somna in, hur ont det än gör. Mårrgan hade en sån matte.

Vi tänker på henne, Alice och Bosse idag. När den akuta sorgen har lagt sig, vilket den faktiskt gör så småningom, kommer ni bara att minnas de fina och roliga stunderna med Mårrgan. Det är de minnena han vill att ni tar fasta på, och de var många.

Mårrgan, du har säkert redan blivit väl omtasstagen av storasyster Wilma där uppe. Du var och är en mycket älskad katt.14 kommentarer:

 1. Jamars vad det händer mycket i kattpensionatet nu och du har även lärt dig att flytspackla.
  Bra jobbat Rubina.

  Det var verkligen tråkiga nyheter att Mårrgan att tassat över Regnbågsbron.
  Vi förstår hur ledsen hans matte är och sänder varma hälsningar.

  Ozzys matte o husse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, Mårrgans matte och kompisar behöver många varma hälsningar nu.

   Radera
 2. Vi vet precis hur matte, Alice och Bosse har det.
  Vi miste ju Amandas Storasyster Smulan förra året. Det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Min starsida på datorn har ett bildspel och där finns Smulan på många av bilderna. Det skulle aldrig falla mig in att byta ut bilderna Hon finns för alltid i våra hjärtan.
  Mårrgan finns också i mattes tankar, liksom Storasyster Wilma. Snart minns ni bara de roliga stunderna mest! Vi tänker på er!

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, vi måste alla skicka varma tankar till Mårrgans matte och kompisar.

   Radera
 3. Åh vad du är duktig på att få ordning på allt. Det kommer vara en.mkt lycklig husse eller matte som får dig i sitt hem.

  Sorgligt att Mårrgan tassart över regnbågsbron. Nu får han skutta fritt över ängarna och slipper lida. Våra tankar går till husse och matte som.sörjer dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, tror du det? Hoppas, hoppas.

   Radera
 4. Jisses inte illa att du lärt dig hur man flytspacklar också :)
  Väldigt sorgligt att Mårrgan tassat över till Regnbågsbron :(
  Skickar massor med Tassklappar o tröstekramar till hans matte och Alice och Bosse ♡♥♡

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, det är inte så svårt att flytspackla som man tror. Det är bara att låta snickare Christer göra det så är det busenkelt.

   Radera
 5. Vi fattar inte riktigt vad det däringa flytspackling ÄR...men SWOSCH låter ju jamarkul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jam, det SWOSCHADE som bara den!

   Radera
 6. Tackjam för de fina jamen om Mårrgan och tack för att ni lånade ut blogghjälpen så hon kunde vara med när han somnade in.
  Det låter spinnande med flytspackel och 2 snickare att ta tass om. Tur att ni har fått 2 nya kompisar som kan hjälpa er
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, är det nån gång man kan vara till stöd och hjälp så ska man vara det. Det var en självklarhet för oss att låna ut blogghjälpen.

   Radera
 7. Härligt att ni har snickare Christer,d et blir mycket gjort! Vi är så ledsna för Mårrgan , han fattas oss. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi är också väldigt ledsna för Mårrgan. Vi tänker mycket på hans matte, Alice och Bosse.

   Radera

KAtten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Nu är det lördag. Då brukar vi numer ha Öppet hus både i butiken och på katthemmet. Ibland finns d...