onsdag 23 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.


Idag berättade blogghjälpen att hon hade tittat på ett program som heter Djurpolisen på en TV-kanal som heter Animal Planet. Det var från USA och visade hur djurpoliserna där borta arbetar. Det var bl a ett reportage om en tvåbening som inte gav sin skällis mat. Den var så utsvulten så den gick inte att rädda när djurpolisen väl kom dit, utan fick åka till Skaparkatten. 

Jag vet inte om nån hade fått nåt särskilt straff i Sverige för att ha gjort så, men i USA fick den här tvåbeningen i alla fall 2 års fängelse. Det hjälpte ju inte den här stackars skällisen, men bara det att man får ett kännbart straff borde ju få vissa att inse att man inte får behandla djur hur som helst.

Sen undrar jag en sak. Varför har ingen kommit på idén att göra reportage om djurpolisens arbete i Sverige? Det är ju jätteintressanta program och jag tror det skulle hjälpa till att få tvåbeningar att förstå att det inte är OK att behandla djur illa.

12 kommentarer:

  1. Vi gillar Animal Planet också.
    De har program om den brittiska djurpolisen RSPCA med. Inspektörerna, de får 8 månaders utbildning efter stenhårda lämplighetstester. De är jätteduktiga och de 2benta får kännbara straff i England också om dom missköter djuren. Vi håller med! Visa hur den svenska djurpolisen arbetar och skärp straffen, för dem som inte sköter sina djur som man ska!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Bra idé, klart de borde visa hur djurpolisens arbete fungerar här också.Nosbuffar på dig lilla sötnos

    SvaraRadera
  3. Djurpoliser? Visste inte ens att sådana fanns i Sverige? Men såklart skulle jag väldigt gärna vilja se en sån film!

    SvaraRadera
  4. Husse säger att det är för att polisen ligger så långt efter USA när det gäller djur. Lagarna här i landet räcker inte till.

    SvaraRadera
  5. Vi tittar också ofta på Animal Planet och deras program om djurpoliserna i Australien, USA och England, det är jamarbra program. Det är verkligen en toppenide att göra ett program om den Svenska djurpolisen, vi skulle garanterat sitta som klistrade i soffan alla fem.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  6. Bra idé Dina !
    Jag hade oxå gärna sett hur djurpolisen i Sverige jobbar.
    Min matte hörde faktiskt om ett fall igår där ägaren till en hund fick 50 dagsböter för att han inte skött pälsen på sin stackars hund som hade massor av sår och svamp i huden när dom väl fått klippt den. Hade det inte varit för att han inte varit straffad innan så hade han fått fängelse.

    SvaraRadera
  7. Hjulia Huller om Buller, det tycker jag också. De som är dumma mpt djur skulle sitta i finkan jamarlänge!

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, nosbuffaar på er tillbaka *rodnar*

    SvaraRadera
  9. Gustav, jo det finns djurpolis i Stockholm sedan nåt år. Hoppas ni också får några snart.

    SvaraRadera
  10. Sippo, det verkar som om svenska djurpolisen har en del att lära av andra länder. Sen måste ju lagstiftarna göra sitt jobb också.

    SvaraRadera
  11. Alice, jag skulle be blogghjälpen köpa en TV till min bur också om vi får ett program med svenska djurpolisen!

    SvaraRadera
  12. Kjelle Bus, fast jag tycker han skulle få sitta i finkan i alla fall. Fast bra ändå att han fick något straff.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...