söndag 6 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

Tiden gick. Vi var lite reserverade, som de sa på katthemmet, i början, men så småningom blev vi ”sociala”. En dag kom han som hade stuckit oss när vi satt i karantän in i buren och hämtade oss. Tror ni inte han stack oss igen! Men den här gången blev vi jättetrötta båda två och när vi vaknade hade Dallas ont i baken och jag hade ett sår på magen. Vad hade hänt, egentligen?

En dag kom det människor in i vår bur och hälsade på oss. De ville ha en katt, men bara en. De valde min brorsa, Dallas. Eftersom vi hade vuxit ifrån varandra lite så tyckte de på katthemmet att han kunde få åka. Om katterna här är väldigt beroende av varandra tillåter man inte att vi delas på, men nu fick Dallas åka och jag fick andra kompisar.

Jag tyckte det var ganska bra på katthemmet och fann mig väl tillrätta, men som alla mina kompisar ville jag så klart också ha ett eget hem. Jag hade ju blivit vuxen.

Så en dag kom det besök in i min bur…

10 kommentarer:

  1. Visst är det tryggt och bra på katthemmet, men jag vet ju att det är ett eget hem man vill ha. Majsan och jag var ganska oskiljaktiga och vi hade turen att få komma till samma hem - till ett kloster. Där blev vi presenterade för två andra katthemskatter - Assar och Sixten - som kom från Kristinehamns katthem. De var så skygga, men vi kom jättebra överens och blev en fin kattgrupp. Nu har ju också Rafael lagts till gruppen. Majsan och jag är så glada över katthemmet som tog så god hand om oss, men vi är ännu gladare över att ha fått ett eget hem med både matte och gammelmatte.

    Vi önskar att du snart får en egen familj!

    Nosbuffar från Jenny, f.d. Södertäljekatthemskatt.

    SvaraRadera
  2. Vad bra att du fick andra kompisar när din bror flyttade till sina människor. Nu undrar vi förstås vad det är för besök som kommer. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Mjau, är det ngt besök som kommer till er där på katthemmet?
    Hoppas att det är ngn som du kan ta tass om framöver.
    Håller tassarna för det

    Tass Tass

    SvaraRadera
  4. Underligt hur många som blir stuckna och som sedan vaknar upp med sår på magen.

    SvaraRadera
  5. Hej Dina, bättre sent än aldrig men vill hälsa dig välkommen till bloggvärlden :-) Har varit bortrest + mycket att göra så jag har inte hunnit kommentera tidigare men har läst din spännande historia och väntar spänt på fortsättningen.

    SvaraRadera
  6. Jenny, tänka om jag skulle få det lika bra som ni en dag *drömmer*. Finns det inget likadant kloster i närheten?

    SvaraRadera
  7. Findus, Isak och Rasmus, ni får läsa om besöket i dagens blogg.

    SvaraRadera
  8. M, C, T, S, ni för snart läsa mer om hur det gick.

    SvaraRadera
  9. Sippo, visst är det konstigt? Här på katthemmet händer det nästan varenda vecka att nån blivit stucken och vaknar med sår på magen eller värk i baken. Jättemystiskt.

    SvaraRadera
  10. Kattfamiljen, välkommen tillbaka. Hoppas du haft kul på din resa. Fast själv är jag inte så intresserad av resor.

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...