torsdag 17 november 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.
 
Så nu vet ni vad som har hänt innan jag hamnade här för tredje gången. Blogghjälpen säger att ibland kan man inte förutse precis hur människor ska vara. Man tror att de är lämpliga som kattägare, men det blir fel i alla fall. I mitt fall har det blivit fel flera gånger. Det är faktiskt ovanligt. Men det är i alla fall tur att jag fått komma tillbaka till katthemmet varje gång, så jag får en chans till. Nästa gång blir det bra, tror vi, blogghjälpen och jag.

Ikväll var blogghjälpen inne hos mig en stund och hon sa att hon tyckte jag var jätteduktig som inte gav upp, utan att jag var glad och go trots all som hade hänt. Jag förklarade för henne att såna är vi katter. Vi kan bli illa behandlade av vissa människor, men när vi träffar människor som vill oss väl, ja då förstår vi det. Kanske inte direkt, men får vi lite tid på oss att vänja oss vid snälla människor, så litar vi på dem så småningom. Ibland tar det lång tid, ibland går det fortare. Jag hoppas mina snälla människor kommer snart och ger mig ett hem där jag får stanna och trivas hela livet.

12 kommentarer:

  1. Du har ju haft en väldig tur i oturen, som fick komma tillbaka till katthemmet. Jag ryser när jag tänker på det som höll på att hända. *morrhårsdarr*
    Både Tindra och jag tycker att du är en jätteduktig kisse som inte ger upp.

    SvaraRadera
  2. Skönt att du är på katthemmet. Snart kommer dina riktiga människor ska du se, för de finns där någonstans. Du är jättevacker tycker vi.nosbuff

    SvaraRadera
  3. Det är så skönt att du fick komma tillbaka till katthemmet, för i det hemmet skall ingen katt behöva bo. Jag är också säker på att nästa gång så kommer det bli helt rätt, dina människor finns därute och vi håller tassarna för att de kommer snart.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Ja, det får vi verkligen hoppas, att nästa gång blir det till riktiga människor som förstår att uppskatta en katt, och vet vilka behov den har. Rätt som det är står de där i dörren!

    SvaraRadera
  5. Nu har vi läst ifatt...
    Det som fortfarande ekar i knoppen är "borde skaffa en porslinskatt" *fniss*
    Klart man måste vässa klorna! Det ingår liksom i konceptet "katt". *mutter*
    Jamarbra att katthemmet har funnits där hela tiden för dig.
    Nosbuff till dem!

    SvaraRadera
  6. Så synd att det inte var riktigt rätt den gången heller, men självklart finns dina människor där ute någonstans. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Sippo, vad kul att både du och Tindra tycker jag är duktig *spinner*. Vi ska inte ge upp innan jag fått ett bra hem, säger blogghjälpen.

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco, blogghjälpen säger också att mina människor finns nånstans, men de verkar ha lite svårt att hitta hit bara.

    SvaraRadera
  9. Alice, inget av de hem jag bott i borde få ha en katt *stampar med tassen*. En katt ska vara välkommen och älskad - även om den gör nåt tokigt nån gång.

    SvaraRadera
  10. Gustav, tror du det? Jag ska hålla koll på dörren!

    SvaraRadera
  11. Max och Måns, blogghjälpen säger att det enda tokiga med katthemmet är att de inte har plats för alla katter som behöver hjälp. Det borde finnas många, många fler som tar hand om katter på ett bra sätt.

    SvaraRadera
  12. Findus, Isak och Rasmus, de finns nog där ute, men frågan är hur man ska kunna jama om för dem vart de ska gå för att hitta hit?

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...