lördag 8 mars 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Mellan spaningspassen har jag läst en del på Facebook idag. Det skrivs en hel del intressanta saker där. Bland annat läste jag om Akutgruppen som, trots att de egentligen inte kan, har tagit hand om en katt som en längre tid synts gå och leta mat på Ringvägen mitt i Stockholm! Är människor blinda? Hur kan man låta en katt gå omkring på trafikerade Ringvägen utan att göra nåt?

Men det finns roliga saker på FB också. Jag kom att tänka på att vi för en tid sedan fick tillbaka 2 katter till katthemmet som bott i ett hem i 10 år. Ni kan tänka er hur det känns för de att plötsligt komma tillbaka till katthemmet. Det var nämligen så att matte skulle flytta till en annan lägenhet och där fick man inte ha husdjur, sa hon. Sen läser man om Max & Måns  husse. Han ska också flytta och trodde han hittat ett perfekt hus. Men det föll på att det inte var lämpligt att ta med Max och Måns dit! Då fortsätter husse leta efter nåt annat hus, där Max & Måns kan trivas. Gissa vem av de där två kattägarna jag högaktar och vem jag känner väldigt, väldigt lite sympati för?
  
  

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Ja man slutar aldrig att förvånas över människors handlingsförlamning, tänker på katten på Ringvägen! Själv gick jag ju omkring, som kattunge på 12! veckor, och försökte komma in i hus under en veckas tid (visade sig i efterhand) i minus 20 grader å ingen gjorde ngt tills matte en dag plötsligt fick syns på mig å raskt plockade in mig! Jag var då jätte sjuk! Tasskramar i mängd från oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, du hade verkligen tur som stötte på matte. 12 veckor och ingen kan hjälpa en liten katt i 20 graders kyla. Otroligt.

   Radera
 3. Jam, man upphör aldrig att förvånas. Max och Måns har en klok människa.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja de har också haft tur, precis som ni.

   Radera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...