torsdag 6 mars 2014

Katten Stellan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

 Idag är jag upprörd igen. "Djurskyddet" i Västerås skriver idag på sin hemsida att det låtit avliva katten  Jax som det påstår hade sån frihetslängtan att han måste avllivas. Dessutom framställer de detta som om det vore en välgärning.

Hur mycket okunskap finns det egentligen? Djurskyddet Västerås tycker de har all rätt i världen att avliva katter som inte uppträder precis som de vill. Jag kan inte låta bli att tänka på mig själv, på Gloria, på väldigt många av mina kompisar på Södertälje Katthem och andra, seriösa, katthem som inte skulle levt idag om de haft samma poliy som Djurskyddet i Västerås.

Är det inte dags att anpassa verksamheten till dagens kunskap om katter och deras beteende?


   

12 kommentarer:

 1. Hm... blir fundersam när jag läser om detta. Hur gjorde de bedömningen? Tuggande han t.ex. på sig själv, slutade äta eller visade andra grava tecken på depression? I så fall måste det ju bedömas som sjukligt i alla fall... vilket inte betyder att jag tycker att det är okej att avliva friska djur utan att ha verkligt allvarliga skäl till det!

  Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, eftersom det enligt uppgift inte är första gången det sker att man avlivar skyggisar på det här katthemmet blir jag mycket tveksam som om kissen verkligen inte skulle gått att rädda med lite tid ochh kärlek.

   Radera
 2. Beklämmande, man blir ledsen och upprörd. Kunskap om de man gör är väl ett absolut krav tycker vi. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det finns så många som tror de vet hur man bäst behandlar en skygg katt, men de som gör så här har helt fel.

   Radera
 3. Jaa, absolut dags att ta del av kunskap för de som gör så grova felbedömningar. Som kostar katter livet helt i önödan. Morr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, fast om man tror sig veta vad som är bäst i alla lägen är man nog tyvärr låst för ny kunskap.

   Radera
 4. Vi håller fullständigt med, speciellt Viska. Hon skulle ju inte fått leva om hon hamnat i deras händer. *ryser*
  Fy för okunniga och oförstående människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, nä både hon och Gloria hade legat risigt till.

   Radera
 5. HUR kan de kalla sig djurSKYDD?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, det kan man verkligen undra. Det är en skymf mot begreppet djurskydd att bete sig så här.

   Radera
 6. Det verkar inte som om inlevelseförmåga och tålamod är särskilt framträdande egenskaper hos dessa människor.. Stackars Jax ♥
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, tycker det är synd att man överhuvudtaget tar in katter som man inte kan hantera. Bättre att låta nån som kan sköta det jobbet.

   Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...