tisdag 11 mars 2014

Katten Stellan ppå Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stellan på Södertälje Katthem.

Tänk att dagar kan gå så sakta! Det borde ju varit fredag för länge sen. Men nu är det ju inte så många kattiljoner timmar kvar tills vi ska flytta i alla fall.

För några dagar sedan gjorde ju jag ett inlägg om hur Max och Måns husse letar vidare efter ett hus när det hus han hade korn på inte var lämpligt för M&M. Sen gjorde jag en jämförelse med en händelse när vi fick tillbaka 2 katter som bott hos sin människa i 10 år eftersom hon skulle flytta till en lägenhet där hon sa att hon inte fick ha katter. Jag slutade med att fråga om ni kunde gissa vem av de där två kattägarna jag högaktar och vem jag känner väldigt, väldigt lite sympati för?

Samma dag fick vi en kommentar från nån som hette Anonym som sa att jag inte skulle vara så fördömande, "du känner väl inte till alla omständigheter i olika situationer.Har läst andra inlägg du skrivit där du påstår felaktiga saker. Tycker du är negativ och fördömande i ditt skrivande på den här bloggen. Jag tycker du ska sluta vara så fördömande, . Ska hädanefter inte läsa din blogg mer...


Jag erkänner att jag kan vara väldigt fördömande när djur behandlas illa och inte respekteras. Sådan är jag.

Hotet att Anonym inte ska läsa min blogg mer kan jag däremot leva med. Ingen är tvungen att läsa den.

Så slutar jag dagens blogg med att lägga ut jourmattes film från i natt.
   

13 kommentarer:

 1. Kollade nyss filmen på de två gullekatterna som är uppe i arla morgonstunden och småleker och räknar timmarna till fredag! Ser att ni plockat upp en massa saker som sötGloria hade packat ned :-)! hihi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det ska bli skönt när vi flyttat så jag slipper springa och packa upp det Gloria har packat ner hela tiden.

   Radera
 2. Jam, det är helt rätt att vara fördömande mot dumma handlingar, så fortsätt med det! Vill man inte se, inte höra så kan man ju välja att läsa på annat håll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, Maja och Matte, så resonerar vi också!

   Radera
 3. Joachim Franssom11 mars 2014 kl. 19:53

  Ja man behöver inte läsa sånt man inte gillar. Själv tänker jag fortsätta läsa vad du och dina efterträdande bloggkatter har på hjärtat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joachim Fransson, vad kul att du fortsätter läsa om oss bloggkatter!

   Radera
 4. Det är ju fritt fram att läsa det man vill, och låta bli att läsa sånt man inte vill läsa. Här skulle vi ALDRIG lämnas bort till någon såvida inte det blev tvunget för att människorna måste över den där bron.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi förstår inte hur man kan lämna bort en livskamrat annat än om man är väldigt, väldigt sjuk - eller död.

   Radera
 5. Mjau så dumt. Vi klarar oss utan såna läsare. *nickar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, ja, det gör vi. Så länge såna som du och mina andra bloggkompisar följer vår blogg är vi nöjda.

   Radera
 6. Stellan, jag kattenterar inte så ofta nu när matte pluggar. Men jag vill jama att vi är också fördömande när det gäller hur djur behandlas.

  Nyligen jamade lillhusse om någon han känner vars katt inte blivit behandlad för ögoninfektion och nu fått likadana ögon som jag. Matte blev rosenrasande!

  Lillhusse jamade att de som äger katten menade att den var ute hela tiden och att de bor långt från staden och inte hinner åka till stickisen, men matte tycker INTE att det är något skäl för att låta ett djur må dåligt. Hon har dock lovat att inte döma lillhusses kompis, när det är hennes föräldrars fel...

  Vi kan inte riktigt förstå hur man kan låta en lägenhet gå före familjemedlemmar som man har levt med i tio år och i det är vi också fördömande.

  Hoppas att du och Gloria får det jamarbra i nya hemmet! ♥

  Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...