lördag 15 mars 2014

Blogghjälpen har ordetSå har ännu ett mål uppnåtts. Stellan och Gloria har hittat ett eget för-alltid-hem.

Varje gång en av ”mina” bloggkatter får ett eget kanonhem medför det massor av känslor. Glädje, saknad, värme, nervositet bland annat. Kanske har det ändå varit den allra mest känsloladdade upplösningen av ett bloggkattsärende hittills när Stellan och Gloria fick ett hem. Jag ska ta det hela från början.

Det började med att Gloria kom till katthemmet. En liten livrädd nybliven mamma. Sedan kom Stellan. En djupt deprimerad katt som sökt hjälp länge innan han kom till oss. Från början var det inte självklart att föra ihop de här två. Gloria fick andra sällskap som hon ratade. Kanske skulle hon vara ensam? Nåja, Stellan behövde lite sällskap, så vi provade att presentera dem för varandra. Lite avvaktande i början, men snart visade det sig att Gloria tyckte han var OK.

Efter ytterligare en tid började de putsa och sova nära varandra. Stellan fick några intressenter, men vi insåg att Stellan och Gloria hörde ihop. Vi tror båda blivit ledsna om vi skilt dem åt. Trots att Gloria är en oerhört söt katt och Stellan en väldigt trevlig kille, så var det svårt att få nån lämplig ägare till dem båda tillsammans. Men vi gav inte upp.

Vi jultid tyckte vi att Gloria verkade lite apatisk. Vi funderade på hur vi skulle göra. Lappar sattes upp i affärer och på andra ställen, men tyvärr gav det inget. Då började vi tänka på att sätta dem i ett jourhem. Vi insåg att det kunde ta tid innan de kunde flytta därifrån, så vi fick vara väldigt noga med vilket jourhem vi skulle välja. 

Vi visste att vi hade ett som tidigare hjälpt oss. Det var hos Pelle. Blogghjälpen ringde hans matte. Det behövdes ingen betänketid utan frågan var snarare när de skulle komma. Strax efter jul flyttades de. Om något kan kallas genidrag, så var det den flytten.

Matte, som trots allergi, har två katter innan (varav en från Södertälje Katthem), tog hand om Stellan och Gloria som om det varit hennes egna. För att Gloria skulle känna sig trygg, sov hon till och med i deras rum. Eller,,, försökte sova i alla fall. Det visade sig nämligen att lilla Gloria inte alls var den deppiga, rädda katten som hon varit tidigare. Många nätter levde hon rövare, och matte har lagt ut ett anta fina filmer som visar detta på Youtube.

Nästa händelse i den kedja av lyckosamma begivenheter blev att en kvinna skrev till katthemmets infomail och undrade om det fanns några lämpliga katter hon kunde ta hand om. Hon ville gärna ha 2 eftersom hon jobbade på dagarna. Hon hade inte haft katt förut med hundar. Katarina som sköter informailen kopplade direkt. Hon frågade blogghjälpen om hon trodde det här kunde vara rätt matte för Stellan och Gloria.

Kontakt togs för att ”känna matte på pulsen”. Jodå, hon kunde tänka sig att träffa katterna. Blogghjälpen och hon åkte till jourhemmet och hon fick hälsa på, framför allt Stellan. Gloria blev lite rädd över en ny röst och gömde sig under sängen. Matte satte sig på golvet och talade med lugn röst med dem. När blogghjälpen frågade om hon kunde tänka sig att träffa dem igen sa hon att ”javisst, jag tar med en bok och sätter mig hos dem och läser”. Rena kattproffstaktiken, alltså. Blogghjälpen var imponerad.

Matte kom tillbaka, inte bara en, utan flera gånger. Stellan var som väntat social direkt men Gloria behöver tid. Det förstod matte.
Så småningom kom beslutet. Matte ville ta hand om Stellan och Gloria!

Den känsla som då infinner sig är oöverträffbar hos en som inser att dessa katter skulle få ett hem, och precis det hem som de behöver.
Så igår var det dags för flytt. Blogghjälpen och vår hälsoansvariga Tina åkte för att hämta dem. Eftersom Tina är superproffs på att hantera även lite skraja katter gick flytten hur lugnt och fint som helst.
När vi kom fram till deras nya hem bar vi först in deras ”packning”. Vi noterade att matte gjort precis allt rätt. Skärmat av så de skulle få landa i köket, satt in en Feliway i eluttaget dagen innan, satt fram mat, ordnat med toalåda etc. I fönstret var blommor och annat borttaget så de skulle kunna sitta där och titta ut.  De här katterna var verkligen både välkomna och efterlängtade.

Först ut ur buren var förstås Stellan. Gloria satt kvar i sin bur och vi lyfte in den i badrummet där toalådan stod. Hon gick ut ur buren men la sig sedan bakom duschdraperiet.

Stellan gick omkring med svansen i vädret. Flera gånger var han framme och buffade både på blogghjälpen och på Tina. Det var som om han ville säga ”Det här gjorde ni bra”. Jag tror han förstod och att alla bitar föll på plats. Det var för det här som den som nu var hans matte hade kommit på besök flera gånger. Det var mycket att undersöka. Diskbänken var bara en sak. Sen öppnade matte skafferidörren och vips var han framme där också för att titta. Hann äta lite. Var inne ho Sgloria och buffade på henne. Sen började han visa intresse att hoppa över gallret som matte satt mellan kök och vardagsrum. Då tyckte vi det var dags att lämna…

Jag hoppas och tror att Stellan och Gloria har fått ett kanonhem, med en matte som inser att Gloria behöver tid och lugn och ro innan hon visar sitt rätta jag. Jag är mycket tacksam att jag fått lära känna er båda och jag tror jag lär mig nåt nytt för varje katt jag träffar.

Några som i högsta grad gjort detta möjligt är jourmatte och jourhusse som så generöst tagit emot dessa katter och låtit dem bo hos dem. Jag tror inte det här hade hänt om inte de funnits. STORT TACK TILL ER.

LYCKA TILL GLORIA OCH STELLAN! Jag kommer sakna er, men hoppas vi har kontakt även i framtiden.

I morgon blir det förhandlingar med nästa bloggkatt och på måndag kommer vi att presentera den.
22 kommentarer:

 1. Det är lika härligt varje gång när en katt äntligen hittar hem, men det är något extra när en skyggis gör det. Vi önskar dem lycka till med hela vårt hjärta och ser med spinning fram emot att få träffa nästa bloggkatt och få höra h*ns historia.
  *nosbuffar och en extra kram till blogghjälpen*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, både Stellan och Gloria är värda det kanonhem jag tror de fått.

   Radera
 2. Det är fankattiskt! Vi är så glada, ibland behövs det mera tid innan det blir rätt. Så härligt att Stellan och Gloria har varandra och en alldeles egen matte! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, huvudsaken att det blir rätt till slut. Ibland får man inte ha bråttom.

   Radera
 3. Vilken vacker berättelse och vilket jamarhärligt slut.
  -Tindra & Viska

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tindra & Viska, det blev ett lika härligt slut på deras katthemsvistelse för dem som för er.

   Radera
 4. Tänk så fint det kan bli, två ledsna katter som hittar tillbaka till livet och plötsligt har ett eget hem! Hurra! Låt oss veta hur det går! Xantippa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Xantippa, ja, så går det när katter får tid och massor av kärlek.

   Radera
 5. Tack för berättelsen och vi väntar med spänning på den nya bloggkatten. Jätteskönt och kul att Stellan och Gloria har fått ett hem/ Vanessa och Vilda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vanessa och Vilda, vi är alla jätteglada för Stellans och Glorias skull.

   Radera
 6. Joachm Fransson15 mars 2014 kl. 22:43

  En fankattisk berättelse med lyckligt slut .Så kul att Stellan och Gloria fått ett hem. Nu ser jag fram mot at få läsa om nya bloggkatten(ars) väg mot för alltid hemmet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joachim Fransson, vi är väldigt glada att det blev så här.

   Radera
 7. Hurrjam att både Gloria och Stellan, nu fått sitt för alltid hem och hoppas dom kommer att trivas i sitt nya hem, Tass tass

  Katterna: Mimmi Tarzan, Sessan med Matte Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. M, T, S och G, vi både tror och hoppas de kommer trivas.

   Radera
 8. Härligt med lyckliga slut !
  Önskar Stellan och Gloria lycka till i sitt nya hem <3

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, visst är det fantastiskt när det löser sig på det här sättet.

   Radera
 9. Torkar bort en glädjetår över det lyckliga slutet på historien :)
  Förhoppningsvis får vi höra mer om hur Stellan och Gloria har det i sitt för-alltid-hem.
  Kram
  /Julia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julia, tror nog vi får höra hur det går så småningom. Men först måste de få lite tid att bo in sig.

   Radera
 10. Det är så härligt att läsa om hemlösa katter som fått ett riktigt bra hem! Hoppas Stellan och Gloria får leva ett långt och lyckligt liv tillsammans med sin nya matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi hoppas också de får ett långt och lyckligt liv tillsammans med matte. Förutsättningarna finns!

   Radera
 11. Så varmt och gott det känns i hjärtat när vi läser denna sannsaga. En mörk historia med ett lyckligt slut, så underbart att det kan bli så rätt och bra! Vi önskar Gloria och Stellan all lycka i sitt för alltid-hem <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 12. Så varmt och gott det känns i hjärtat när man läser denna underbara sannsaga. En mörk historia med ett lyckligt slut, tänk att det blev så rätt och bra till slut! Vi önskar Gloria och Stellan all lycka i sitt för alltid-hem <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...