söndag 14 juni 2009

Fina katten Musse vill ha ett eget hem


Hej det är Musse på Södertälje Katthem igen.
I morse funderade jag på hur det kommer sig att det är så många katter här på katthemmet. Blogghjälpen har sagt att der ofta beror på att de som skaffar katt inte har tänkt igenom vad det innebär. De kanske t o m får en kattunge gratis eller för några kronor som de tycker är jättesöt.
Sen tänker de inte på att katten växer upp och det kostar pengar med mat, veterinärbesök, försäkring, kattsand och annat. Första året blir ju ofta lite extra dyrt om man tar hand om en kattunge, eftersom den ska kastreras och öronmärkas också.
Blogghjälpen kan inte förstå att man kan överge sin katt. Hon har haft en hittekatt i nio år och hon säger att den bara blir mysigare för varje dag.
Idag är det öppet hus mellan 15-17. Det vore jättekul om ni kom hit då. De flesta av oss vuxna katter är redan kastrerade och öronmärkta , så man kan bara välja oss. Sen blir det hembesök, och om det är ett bra hem så kan vi komma hem till dig sedan. Det vore väl kul?
Musse

2 kommentarer:

  1. *nickar medhållande* Väl jamat vännen, väl jamat... *tröstartass*

    SvaraRadera
  2. Hej Sippo. Det bra att du håller med mig. De där dumsnutarna som säger att ensam är stark vet inte vad de talar om. I alla fall är det inte ett dugg kul att vara ensam katt, det vet jag. Musse

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Nu har jag klarat av årsmötet. Det vara mycket jobb med det, men nu vet jag ju hur man gör. Bloggh...