lördag 20 juni 2009

Fina katten Musse söker nytt hem


Hej, det är Musse på Södertälje Katthem igen.

Idag är det midsommardagen. Igår var det lite extra festligt för de som jobbade här på kvällen. Det hade med sig lite jordgubbar och annat. Jag tycker inte så mycket om jordgubbar, men det var roligt att några ville fira lite med oss katter i alla fall.

Det har kommit många nya katter hit. De flesta har, liksom jag, blivit utkastade från sina hem. Människorna ska på semester och det blir et besvärligt att ordna för katten. Blogghjälpen säger att hon tycker det är för ynkligt att människor kan behandla sina djur så illa. Hon är jättetrött på att vissa inte är mogna nog att ta ett ansvar.

Eftersom jag själv tillhör dem som behandlats just så illa kan jag ju inte annat än hålla med henne.

Så jag vill säga till alla er som har ett djur: var snäll mot det. Tro inte att en utslängd katt klarar sig. Det är inget bra liv alls för en katt att inte ha ett hem. Vi far illa. Kom ihåg det. Och skaffa inga sommarkatter om ni inte kan ta hand om dem även efter sommaren. Vi är året runt djur.

Men om ni kan och vill ta hand om oss är ni väldigt välkomna till öppet hus här på Morabergsvägen 6D i morgon mellan 15-17.

Musse




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...