tisdag 11 april 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Ibland har det hänt oväntade, men positiva saker på katthemmet. Det har hänt att en människa kommit till oss och sagt att h*n vill ta hand om de katter som haft det svårast och som suttit längst på katthemmet.

Det har också hänt att dessa människor varit helt fantastiska med att ta hand om oss katter som har lite svårare att hitta människor. Tyvärr har det också hänt att människor sagt att de är medvetna om att vi behöver lång tid, mycket kärlek och oändligt tålamod, men sen när det väl blir så att en skyggis flyttar hem till dom tröttnar de ganska snabbt.

Då blir vi väldigt ledsna, för då har vi gjort en felbedömning.

Jag drömmer om att det ska komma en människa till oss som förstår att vi lite blyga katter längtar efter ett hem där vi får vara som vi är. Tänk om det blir så en dag för mig! Jag längtar så.

8 kommentarer:

 1. Jag blir alltid ledsen när jag läser om någon som tagit sig an en kisse men som tröttnar när kissen "är för blyg" eller "inte är som jag hoppats". Man måste väl ha tålamod med en ny familjemedlem precis som om det vore en tvåbening. En kisse är en kompis man kanske kommer att ha i 20 år och det är inget lättvindigt beslut man fattar. Tvärtom - man tar på sig ett stort ansvar när man skaffar en kisse (eller ett annat djur). Många borde tänka efter både en och två gånger innan de låter en kisse flytta in. Det är inget klädesplagg eller en möbel man kan lämna tillbaka om det inte passar.
  Därför kära Nina - det är så värt att vänta på att RÄTT människa skall dyka upp och låta dig flytta in.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, Du jamar så klokt. Vi är inga slit-och-slängvarelser! Jag väntar hellre på rätt människa än hamnar fel.

   Radera
 2. Jag hoppas att du snart får din alldeles egna människa att ta tass om.
  Men, det ska som Nalleman ovan skriver, vara RÄTT människa.
  Matte o husses kompis hämtade två skygga kissar från katthemmet i stan för 5 månader sen.
  Hugo o Maja heter dom.
  Dom har fått ta sin tid på sig o nu kan hon klappa Hugo men inte Maja ännu. Men det kommer nog.

  Ozzy


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, har man bara tålamod och öser över sin skyggis massor av kärlek, så brukar de förstå att man inte är farlig så småningom. Hoppas det snart går att klappa Maja också.

   Radera
 3. Visst är det sorgligt när det inte blir som man hoppats, men så är det ju tyvärr när man har med människor att göra. Somliga har nog överskattat sin toleransförmåga, och ändå är det väl bäst för de katterna att få komma tillbaka till katthemmet i väntan på nån som har tålamod och empati på riktigt. De värsta är de som inte vågar erkänna sitt misslyckande och bara dumpar katten nånstans.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, hur man kan dumpa en katt som man en gång tagit hand om, det går bara inte att förstå.

   Radera
 4. Mjau, jag har vunnit storvinsten och fått en sådan matte!
  Så de finns och du kommer hitta din.
  Matte säger att det är synd att jag är så svartsjuk, annars skulle hela lägenheten vara full med skyggisar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mimmi, hmmm, jaså du är lite svartsjuk? Det kanske beror på att du inte fått nån kärlek från början? Då blir man nog lite mer rädd om vad man har fått.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Även om det fortfarande känns tungt för blogghjälpen att leva utan Sara så vet vi alla att livet m...