fredag 28 april 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag har blogghjälpen varit i Gnesta och hämtat kompisar till mig. De har dragit ut tänder. En fick dra ut alla tänder, för han var så dålig i munnen, den andra fick behålla några.

Undrar hur det skulle kännas för de som överger sina katter om de själva fick leva ute med svår tandvärk. Det är inte bara det att det gör ont i munnen, det är svårt att äta också. Då går man ner i vikt, och då kan immunförsvaret drabbas o s v. 

Nu får alltid "våra" katter hjälp, men det finns många katter där ute som fortfarande lider och som ingen hjälper. Tyvärr tar inte försäkringarna tandskador i regel heller, så för en det är det svårt att hjälpa sin katt rent ekonomiskt, men har man skaffat ett djur är man skyldig att se till att de kan få hjälp om det behövs! Det kanske finns fonder, vänner och annat som kan hjälpa till i en akut situation, innan man själv har samlat ihop de pengar som behövs.

8 kommentarer:

 1. Tur att ni finns så ni kan hjälpa så katterna slipper ha ont i munnen.
  Jag vet precis hur det är att dra ut tänder o ta bort tandsten.
  Jag har dragit ut två tänder för dom var dåliga sa min vettis (han är kattspecialist o tar bara hand om kissar).
  Men det är nödvändigt att göra detta för att jag ska må bra.
  I o med att jag är "innekatt" så äter jag ju bara blötmat o torrfoder o då gnager ju jag inte på ben o sånt som är bra för tänderna.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, man tycker att ingen katt ska behöva ha ont nånstans. Om människor tog ansvar för sina djur skulle mycket lidande undvikas.

   Radera
 2. Det är dumt att de flesta försäkringsbolag inte vill ersätta tandproblem. Och tyvärr tror jag att många inte känner till hur dyrt det kan bli när tänderna blir sjuka. Men att överge sin katt för det, är förstås det sämsta man kan göra. Inte något alternativ alls. Men jag kan förstå att detta är kan vara ett enormt problem för den som lever på marginalen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, visst kan det vara ett stort problem för de som lever på marginalen, men det är faktiskt ingen mänsklig rättighet att ha ett djur. Har man inte råd får man avstå, alternativt ordna så man får råd att hjälpa till.

   Radera
 3. Jamar med ovanstående jamare. Men tycker också att det är viktigt att man tänker på att det ibland kan behövas pengar. Kanske bra om ens matte och husse stoppar undan en liten slant varje månad (och så den till katthemmet så klart) så blir det inte samma chock när det väl är dags..
  Hoppas kissarna mår bättre nu. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, det är mycket klokt tänkt. Att spara regelbundet till sitt djur bör man absolut göra.

   Radera
 4. Tänk om ni inte hade hjälpt de här katterna? Då hade de fått lida massor i onödan.
  Man måste tänka sig för innan man skaffar ett djur om man har råd att ta ansvar om det blir sjukt också.
  I min försäkring (Sveland) ingår ett visst skydd när det gäller FORL säger husse. Hoppas vi aldrig behöver använda det.
  Nu kommer en kompis till husse hit några dagar och då får vi inte använda datorn utan skall umgås säger han. Alltså är jag tillbaka först om några dagar.
  Önskar en trevlig valborg och första maj.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, ja, det är viktigt att ta tass om gästerna också. Ha en trevlig helg så hörs vi snart igen.

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...