tisdag 4 april 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Idag har jag drömt om en sak.

Det är så här: det finns väldigt, väldigt många katter där ute som lever ett hårt och eländigt liv. Några av oss som har gjort det har haft turen att få komma till ett no-kill-katthem. Jodå, om ni undrar så finns det faktiskt de som kallar sig katthem som avlivar katter bara för att de är lite skygga eller som kanske inte är väldigt sociala. Men vi som haft turen att hamna på no-kill-katthem vet ju att vi får stanna här ända tills vi hittar ett hem.

Då har jag tänkt, att om ALLA människor funderade på om de kunde ta hand om en eller flera av oss som idag bor på katthemmen, så kan andra katter som går där ute få våra platser.

Tänk så många fler katter vi skulle kunna rädda då! Det drömmer jag om.

8 kommentarer:

 1. Tänk om din dröm kunde gå i uppfyllelse. Då är det många många som skulle få det liv de så väl förtjänar.
  Tänk även om tvåbeningarna kunde lära sig att ta ansvar för katter och andra djur som helt omöjligt kan klara sig på egen hand.
  Det vore också en dröm att få se det gå i uppfyllelse.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, tänk om alla skulle ta väl hand om sina katter. Då skulle det inte behövas några katthem, annat än till att omplacera om ägaren blivit sjuk eller avlidit.

   Radera
 2. Vilken underbar dröm, men det måste förstås vara alla människor som är värdiga att bo med en katt. Tyvärr finns det ju dummingar som inte klarar av ansvar. Där vill vi inte placera någon katt! Min dröm är att de som bestämmer nån gång kunde besluta att kattägda måste sköta om sina katter och se till att de inte fick eller kunde göra ungar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, nä, inte en enda katt hos en dumming! Vi ska bo hos snälla människor som tar ansvar för oss, precis som vi tar ansvar för våra människor.

   Radera
 3. Du har en önskedröm som säkert många andra katter också har.
  Men som Gustav jamar, det finns ju tvåbeningar som absolut inte ska ha några katter att ta hand om för dom klarar inte det.
  Vill jama om en fin sak som vår granntös (bor inte här nu, vuxen) har gjort många gånger där hon bor och har hus sen flera år tillbaka.
  I hennes trädgård har det sprungit många okastrerade hankatter (dom kommer från en gammal tvåbening som bor längre bort på gatan).
  Hon har fångat in dom, kört till en veterinär hon känner och kastrerat dom för egen penning.
  Som hon säger, då förökar dom sig iallafall inte.
  Några av dessa kissarna har även fått ett hem hos henne.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jag tycker det var både snällt och klokt gjort av granntösen - men jag hoppas ägaren gav sitt tillstånd först?

   Radera
 4. Mjau, sådär brukar jag också drömma.
  Visst är kattungar söta men om man adopterar en vuxen katt så vet man exakt vad man får. Beteende, temperament, passar ni ihop? Ni får en hel personlighet och gör en god gärning på köpet.
  Och dessutom finns det alltid några knäppskallar som min matte som adopterar även riktigt svåra fall...
  Adoptera mera vuxna katter!
  Eller som det heter så fint: Att adoptera en hemlös katt kommer inte att förändra världen - men det kommer att förändra hela världen för den katten.
  Mjau, jag vet. Jag trodde aldrig att livet kunde vara så här underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mimmi, jag tycker väldigt mycket om människor som är knäppskallar på det sätt din matte är det. Det är en fantastisk känsla när det väl börjar vända - för det gör det rätt som det är. Vänta får du se. Din matte är nån att lita på ska du veta.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...