lördag 8 april 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Ibland undrar jag över hur vissa saker kan hända.

En av mina kompisar, som kom till katthemmet bara för några dagar sedan,  har haft svårt att kissa. Idag fick vår hälsoansvariga åka in akut till djursjukhuset med honom.

Det är en väldigt trevlig och social kompis. Att han blivit övergiven råder det ingen tvekan om. Varför vi vet det kan jag inte berätta.

Men nu undrar jag: är det så att han blivit övergiven för att han fått problem? Tycker man inte att han är värd att kosta på vård? Och varför tycker man att det är OK att andra får betala för den vård han behöver? För det är precis vad vi får göra.

Vi hoppas han ska bli frisk och hitta ett hem hos nån eller några som verkligen bryr sig om honom. Men så här ska det verkligen inte vara.

10 kommentarer:

 1. Men lilla stackare. Om man väljer att ta hand om ett litet liv då får man som husse/matte även ta hand om den när den blir sjuk! Så hemskt att bli övergiven när han/hon behöver trygghet och vård som mest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, det är så grymt så det kan ingen vettig människa förstå.

   Radera
 2. Stackars misse! Det är ju när man är sjuk som man behöver sin husse/matte som mest! Vi förstår inte hur en del är funtade, det måste vara något fel i hjärnan på såna. *morr*
  Hoppas misse blir bra igen och får ett bättre hem!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi håller tassar och tummar för honom!

   Radera
 3. Lilla gullemissen, så totalt känslobefriat att överge honom när han blev sjuk. Hur kan man leva vidare med sig själv när man gjort något sådant. Det förstör vi inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, tror ingen vettig människa förstår hur man kan göra så. Det är alldeles obegripligt.

   Radera
 4. Stackars lilla kisse! Så hjärtlöst handlat mot en liten katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, en som gör så kan varken ha hjärta eller hjärna tror vi.

   Radera
 5. Om man överger en vän som blivit sjuk skall man aldrig aldrig mer få komma i närheten av att ha ett djur. Det är höjden av att vara oansvarig och känslokall. Har man dåligt med pengar kan man t.ex. vända sig till Snuffefonden och vädja om hjälp. Man sviker inte en vän i nöd! Finns inget försvar på denna jord för det!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, helt rätt, det finns absolut inget försvar för en sån handling.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...