fredag 21 april 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

IDag har jag två saker att berätta. Först det här om vår kompis Sören som vi lagt ut på facebook idag eftersom han haft problem med att kissa:

Han lämnades in på djursjukhuset i morse för operation och borttagande av stenar i urinblåsan samt kastrering. Planen var att han skulle ligga kvar över natten då ingreppet i urinblåsan är rätt omfattande. Döm om vår förvåning och glädje när man ringde efter operationen och meddelade att stenarna har löst upp sig tack vare den medicin han fått! Han blev bara kastrerad och fick komma tillbaka till oss på eftermiddagen! Istället för en räkning på ca 40 000 som vi räknat med blev det knappt 22 000. En stor del av de pengarna har snälla människor redan givit oss, drygt 18 000. Vi är så tacksamma och glada, både över pengarna och generositeten, men främst för att Sören slapp genomgå en större operation.
Nu kämpar vi vidare. 5 nyss infångade katter, som levt hos en kattsamlare, har visat sig ha tandsjukdomen FORL. Det kommer bli operationer med tandutdragning, så om nån tror att vi slår oss till ro med att ha hjälpt Sören så tror ni fel. Vi kämpar på med flera som behöver kostsamma operationer!


Sen det här: Lex Maja. Det vore inte en dag för tidigt att man lättar på sekretessen när det gäller djur som far illa. Hoppas det går igenom nu bara och att beslutsfattare inser att det är år 2017!

10 kommentarer:

 1. Men så glad jag blir för Sörens skull! Då ska han väl snart vara på tassarna igen, och förhoppningsvis slippa problem framöver. 5 katter med FORL? Oj, oj, stackars kissar, har hört att det ska göra så ont. Och så måste jag jama att ni på katthemmet är ÄNGLAR! Men som får kämpa nåt alldeles väldigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi är också jätteglada för Sörens skull. Katterna med FORL måste så klart också få hjälp. Vi jobbar på så gott vi kan.

   Radera
 2. Tänk vad härligt när man får POSITIVA besked av vettisen. Medicinen hjälpte Sören som slapp operationen (förutom kastreringen). Bästa nyheten!
  FORL verkar vara en otäck sjukdom som är vanligare än man tror. Tyvärr! 😞
  Kattvakten (husse är borta och kommer hem i helgen men läser din blogg ändå Nina) hade läst på Facebook att de som sitter i och bestämmer i riksdagen (tror jag det hette) ska rösta om Lex Maja den 3:e maj. Hoppas nu det sunda förnuftet segrar och att politikerna hjälper djuren.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. NAlleman64, det är verkligen inte för mycket begärt att riksdagen röstar för en Lex Maja. Man tycker det skulle gjorts för länge sen.

   Radera
 3. Vilka underbara nyheter om Sören.
  Den medicinen han fick var verkligen bra.
  Nu hoppas jag att han blir pigg igen och snart får ett hem med snälla o omtänksamma tvåbeningar som tar väl hand om honom.
  Stackars dom andra kissarna som har FORL, tänk så ont dom har.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, de andra katterna kommer att få hjälp i veckan. Det är inte så lätt att få tandläkartider tyvärr, men hos vår Emma brukar vi få komma rätt snabbt.

   Radera
 4. Katten Svens matte22 april 2017 04:24

  Hurra för Sören! Hoppas att omröstningen angående Lex Maja ger bra resultat så att Sverige åter igen inte visar sig ha muskler gällande djurskydd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det vore en ynkedom utan lika om de inte kan enas om att rösta för att Lex Maja genomförs.

   Radera
 5. Så fantastiskt bra att Sören slapp opereras!!! Tänk att det finns så effektiva mediciner. Vad skönt för lilla kisse att vara tillbaka så snabbt.

  Så hemskt att så många katter får FORL! Jag undrar hur det kan komma sig? Kan det vara den dåliga mathållningen?

  Hoppas verkligen att omröstningen om Lex Maja går bra. Svenskt djurskydd är för bedrövligt. Det existerar knappast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det finns mycket att göra inom djurskyddet. Får vi igenom Lex Maja är åtminstone en del vunnet.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...