torsdag 13 april 2017

Katten Nina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Nina på Södertälje Katthem.

Nu har det varit öppet hus. Det kom en dle människor och tittade på oss katter. Gladast blev jag över att mina kompisar Inka och Nilla fick flytta till sitt gemensamma hem. Ni som följt bloggen minns nog att Inka varit bloggkatt innan jag blev det.


Min kompis som har svårt med kisseriet har fått åka till djursjukhuset idag igen. Vi fick inte lägga in honom utan han bor hemma hos vår hälsoansvariga i natt, för han ska ha mediciner var åttonde timme.

Vi la in det här på facebook tidigare idag:

Kan du avstå en del av påskgodiset till katten Sören?
Han är en övergiven katt, dumpad i en transportbur. Han bor nu på Södertälje Katthem. Vi vet inte om han övergivits för att han fått problem med kisseriet och därmed börjat kosta pengar. Vi kan inte alls förstå hur man kan överge en så tillgiven och fin katt. Han har fått ligga inne sammanlagt tre dygn hittills på djursjukhuset, eftersom han har både kristaller och stenar i urinblåsan som hindrar honom från att kissa naturligt. Vi fick hem honom igår, men idag är problemen tillbaka och han har varit på djursjukhuset igen. Operation beräknas ske efter påsk. Kan ni hjälpa Sören med en slant? I så fall är vårt pg 389341-9 eller swish 12345 25408. Vi är tacksamma för varje krona. Märk gärna betalningen med ”Sören”. Han bara måste få hjälp!


 Förut tyckte jag det var skämmigt att tigga, men numer tror jag alla förstår att det inte är till oss själva vi tigger, utan till katterna. Många snälla och generösa människor har redan skänkt pengar till Sören. Det hjälper väldigt mycket. Vi hoppas han klarar sig utan fler besök på djursjukhuset innan nästa fredag då han ska opereras, men vi är beredda på att han kanske måste åka in flera gånger innan dess.

Så jag jamar Glad Påsk till alla er snälla människor som på olika sätt stödjer oss hemlösa katter.

12 kommentarer:

 1. Men sååååå roligt att Inka och Nilla får flytta hem. Hoppas att det denna gång är för alltid! Lilla fina Sören -vi tassar över en peng i början på veckan. Påskbuffisar från Sven och company

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi är också jätteglada för Inkas och Nillas skulle och håller tassarna för att de hamnat alldeles rätt nu.

   Radera
 2. Vad glada vi blir att Inka och Nilla fick flytta tillsammans. Dansar svansdansen här hemma. Sen hoppas vi att det kommer in jamar mycket pengar till Sören och att han snart blir frisk. Glad påsk önskar vi er alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke, Molle och Mary, vi är så tacksamma för alla bidrag till Sören. Vi hoppas han snart ska vara frisk.

   Radera
 3. Det var roligt att höra att Inka o Nilla har fått ett nytt hem, hoppas att detta är det rätta hemmet för dom.
  Jag ska jama till matte o husse att Sören behöver en slant.
  Sen önskar jag dig och alla dina kompisar en Glad Påsk.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vad snällt av dig att be matte och husse om en slant till Sören. Han och vi är så tacksamma.

   Radera
 4. Men så roligt att Inka och Nilla fått ett eget hem, hoppas det är de rätta människorna den här gången, så de får lugn och ro. Har skickat en liten slant till Sören, hoppas så att han ska bli hjälpt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vi håller tummarna för att Inka och Nilla hamnat rätt den här gången och också att Sören snart ska få den hjälp han måste ha.

   Radera
 5. Vad glad jag blir att Inka och Nilla fått ett nytt hem. Hoppas det fungerar bra för dem där.
  Husse säger att någon som heter Skatteverket skall ha en massa pengar nu men vi har swishat en liten slant till Sören ändå. Håller alla tassar och tummar för att han skall bli bra!
  Påskpuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, vad snällt av er att swisha en slant till Sören, fastän dumma Skatteverket ska ha pengar.

   Radera
 6. Så roligt att Inka och Nilla flyttat hem! Hoppas de kommer att trivas riktigt bra och få ett gott liv.
  Vad synd om Sören som har det så jobbigt med kisseriet trots medicin och dietfoder. Jag ska sätta in lite pengar direkt efter helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag tror att Inka och Nilla hamnat rätt nu. Håller tummarna för dom. Vad snällt att du också vill hjälpa Sören. Vi är så tacksamma för varje peng vi får.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...