torsdag 9 juli 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Ni kanske tycker det är tjatigt att höra om hur jag ordnar med öppet hus varje torsdag och söndag, men för mig är det ju naturligt att berätta om min vardag och mitt arbete.

Idag kom det ganska många besökare. De tittade bara på kattungarna. Vet inte om de ens såg oss fullvuxna katter.

Blogghjälpen kom i alla fall in i vår bur och satte sig på en stol. Då hände konstiga saker. Sally, hon som det syns lite av längst till höger på bilden, hoppade upp i henne knä! Det är inte första gången heller.

Blogghjälpen och hon satt där en lång stund. Blogghjälpen sa att hon gjorde så för att jag skulle se att det inte var farligt att vara nära tvåbeningar. Vet faktiskt inte vem som är tokigast - Sally eller blogghjälpen.

Sen efter ett tag skulle blogghjälpen gå hem. Hon tittade in i kattsalen med väskan på axeln.  Då gick smarta Rakel fram till burdörren och titta på henne med sina "ska-vi-verligen-inte-få-nåt-godis-idag" ögon. Då hängde blogghjälpen av sig väskan och kom in till oss med en påse med jättegott innehåll som vi fått från en av våra favoritleverantörer! Nu kan vi sova gott!

10 kommentarer:

 1. Inte är du tjatig Rubina ! Vi vill ju veta hur det går för dig och alla dina kloka tankar . Roligt att det kom mycket besökare men tråkigt att ingen såg dig, Rakel, Sally eller de andra vuxna vackra katterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, tyvärr blir det alltid så här ni var hat kattungar. De behöver visserligen hem också, men man kan undra varför man inte ser oss vuxna.

   Radera
 2. Vilken klok kisse Rakel var som såg till att det bjöds på lite godis. Förstår inte hur blogghjälpen kunde glömma det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, Rakel är jättesmart. (Det kan man inte jama om blogghjälpen).

   Radera
 3. Vad skoj att det kom många på öppet hus, men vi tycker också det är jamarkonstigt att ingen ville träffa er eller era vuxna kompisar.
  Nu har vi lyssnat på radiointervjun från igår. Bra jobbat Rubina! Det märktes att du har tassarna med i spelet för blogghjälpen gjorde riktigt bra ifrån sig.
  Vilken tur att Rakel ordnade så ni fick godis innan blogghjälpen gick hem, av någon obegriplig anledning har hon en förmåga att glömma det viktigaste om man inte jamar ifrån.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är det obegripligt att blogghjälpen ofta glömmer det allra viktigaste?

   Radera
 4. En vacker dag är det DU Rubina som kommer att sitta i någons knä å mysa!!

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att besökarna bara tittade på kattungarna. Det som finns så mysiga vuxna katter som bara längtar efter att sprida hemtrevnad i ett alldeles eget hem. Tycker det känns alladeles speciellt bra att ta hand om en vuxen katt som kanske haft ett svårt och eländigt liv innan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, önskar fler tänkte som du. Som tur är finns det fler som blir varma i hjärtat när de tar hand om en skyggis, eller en social vuxen katt.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Jag tror ingen kan förstå hur synd det är om mig idag. Det går nog aldrig att förstå.  Först fick ja...