fredag 10 juli 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har det var en väldigt enformig utsikt. Det har bara droppat utanför fönstret hela tiden nästan.  Då har jag passat på att ta lite semester.

Vi katter vill ju sällan resa bort på semestern, utan vi vill att allt ska vara som vanligt, om vi har det bra vill jama.

Vi har nog haft det så bra som man kan ha det idag utan att ha ett alldeles egen hem. Blogghjälpen var här en stund på förmiddagen och då fick vi en påse med god mat igen. Hon har tränat sig i att ge oss snabbt, för annars kan det bli lite gruff oss emellan. Men om vi alla får nästan samtidigt går det bra.

Nu ska jag ta tass om det snälla fredagsgänget. Kanske blir det nåt extra godis där också.


6 kommentarer:

 1. Ja, lite extra godis på fredagen är gott och mysigt :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, vi tycker vi är värda det.

   Radera
 2. Eftersom vi är sex hungriga katter och en hund som gärna skulle äta dygnet runt om hon fick, har matte fått utarbeta en strategi för att ge oss mat. Först får rexkillarna och Belle mat i deras kök och sedan vallas vi husisar till vår del av huset, matte stänger mellandörren och ger oss mat i vårt kök, och sedan stänger hon dörren till köket och öppnar mellandörren... puh, hänger du med? Och sist, när vi fått äta i lugn och ro, öppnas dörren till köket och Belle diskar allas skålar. Godis får vi dock inte när vi fått mat, utan vid andra tillfällen... fast, det är klart, vi har ju vår matte här nästan jämt och du måste passa på när blogghjälpen är där, så det blir annorlunda för dig.

  Hederstass från Majsan, abbemissa, som önskar er alla en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klosterkatterna, och det verkar som om er matte är betydligt bättre uppfostrad än blogghjälpen. Undrar om det går att lära henne hur det ska vara?

   Radera
 3. Kanske skönt med en semesterdag? även om vi ju vet att du gillar att ha tassarna fulla!
  ps. I dag ska matte åka å köpa en ny klöspelare till oss, den vi har börjat se lite väl använd ut! Jama om att den nya ska kattifieras HELA eftermiddagen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, oj, då får ni mycket att göra. Att kattifiera en hel klöspelare tar tid. Tur att ni är flera stycken som hjälps åt.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...