söndag 5 juli 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag har vi haft öppet hus igen. Det kom flera snälla människor och besökte oss. De var trevliga, men det var ingen som direkt fastnade  för nån av oss. Det var synd, men vi ger inte upp!

Sen har jag funderat en hel del på vad tvåbeningarna håller på med.

I vissa länder, och kanske även i vårt land, dödar man de som inte tycker precis som man själv

I andra länder översvämmas man av miljontals gräshoppor som äter upp allt i deras väg.

I Sverige invaderas vissa platser av myggor. Människor i de områdena kan inte ens gå utanför dörren. 

Här hemma drunknar också fler människor än vanligt.  Det är fler bränder än vanligt. På Gotland träffas politiker för att prata en massa. Undrar vem som lyssnar på dom?

Det inträffar väldigt många trafikolyckor nu. Det är inte så konstigt med tanke på att många verkar tro att man tjänar timmar på att köra alldeles för fort och för nära framförvarande bil. En som jag jamade med nyligen som kör taxibrummis sa, att om han håller hastighetsbegränsningen eller kör 20 km för fort i timmen (90 ist f 110 km/timme) från Stockholm City till Arlanda så tjänar han ca 2 minuter om han kör för fort.

Då undrar jag om det verkligen är värt att köra alldeles för fort? Hur mycket av den möjligen intjänade tiden förlorar man om det händer nåt? Minuter? Timmar? Dagar? Hela livet?

Nä, jag tycker ni tvåbeningar ska ta det lugnt. Ni har mycket att lära av oss katter. Stanna hemma och ta hand om oss istället för att stressa runt överallt!.

12 kommentarer:

 1. Du jamar många kloka tankar som vanligt Rubina!! Om vi tvåbeningar tog det lite lugnare och stressade mindre så skulle vi må bättre och det skulle ske färre olyckor. Vi har mkt att lära oss av er katter.

  Vi försöker att lära matte allt vi kan. Sova i solen hela dagen. Busa på kvällen och sitta och titta ut på naturen. På natten när hon vill sova så lägger vi oss på mattes mage, kurrar och vill kela. Matte kallar det semester och vi kallar det njuta av livet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, ni är kloka ni. Lycka till med uppfostringen av matte.

   Radera
 2. Väldigt klokt jamat av dig Rubina! Tvåbeningar har massor att lära sig av oss katter. Dels att inte stressa så mycket men även att inte hålla på och oroa sig över saker de inte kan påverka. De är över huvud taget dåliga på att leva i nuet, något vi katter är experter på.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, har du också märkt att våra tvåbeningar är dåliga på att leva i nuet? Skönt att jag inte är ensam.

   Radera
 3. Precis man undrar verkligen hur odm där 2-benta tänker ibland ??
  Matte o husse såg mer än en idiot omkörning på vägen hem från Västerås :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjellel Bus, ibland undrar man inte hur dom tänker utan om dom tänker.

   Radera
 4. Klokt jamat, som alltid, Rubina!
  Vissa fattar inte hur lite tid de tjänar på att de kör omdömmeslöst. Det är väl bättre att köra lagligt och komma fram, än att köra fort och farligt, riskera att inte komma fram alls...

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, det värsta är att många inte ens förstår att de kör omdömeslöst. De tror de är duktiga. Åtminstone innan det smäller.

   Radera
 5. Ja a dessa tvåbeningar - somliga av dem är nog hopplösa fall!! Ang politikernas babbel på Gotland så sas det på TV att det aldrig tidigare har varit så lite folk och lyssnat på dem! På ett sätt ett friskhetstecken - vanligt folk är nog trötta på att ständigt höra deras löften som sällan hålls och strävan att överträffa motpart med det de lovar!!
  ps. matte sa att du igår på öppet hus återigen visade din professionalitet som bloggkatt - du satt på span i fönstret när ni öppnade, övriga i din bur sov! Hon sa också att fikabullarna var supergoda! Vi anar vem som övervakat bakningen :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, det är ju inte så intressant att höra på en människa som kan säga vad som helst för att få sitta kvar vid makten, men sen står de inte för vad de sagt. Så gör inte vi katter. Kul att matte kom på öppet hus! Klart jag har lärt blogghjälpen hur man bakar bullar!

   Radera
 6. Ibland undrar man över både det ena och det andra. Att ta det lugnt och njuta av nuet är något som många borde öva på! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, ja, vi katter borde ge kurser i att ta det lugnt och njuta. Det skulle vi kunna tjäna många pengar på.

   Radera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...