onsdag 1 juli 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar


Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Nu är det sommar och det ser varmt och skönt ut där ute. För oss katter på katthemmet, som inte verkar så attraktiva för kattägare, känns det lite sorgligt.

Det verkar som om allt stannar av nu. Det kommer inte så många besökare på öppet hus, och de som kommer vill ha "sociala" katter. Alltså inte såna som mig.

Blogghjälpen säger att jag gjort stora framsteg och att jag nog kommer få en egen familj så småningom, men det kan ta lite mer tid.

Ja, jag får nöja mig med att titta ut och jobba på som vanligt. Kanske kommer min människa en dag ändå. Och då måste Rakel följa med förstås.

12 kommentarer:

 1. Visst är det varmt och skönt ute, men din och Rakels tvåbening kommer!! Bättre att vänta och få den tvåbening som du verkligen tycker känns rätt. Sen kan man ju undra med sociala djur..... Är inte alla djur sociala om man ger dem kärlek, mat och trygghet?? Det kanske tar lite tid för vissa men lyckan är ju desto större när de vågar visa tillgivenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, ni har helt rätt. Lyckan när vi lite blyga katter blir "sociala" är obeskrivlig!

   Radera
 2. Vi är helt säkra på att en vacker dag (eller regnig) så kommer din och Rakels människa och vill bli kattägda av er.
  Semestern borde vara ett purrfekt tillfälle att skaffa katt tycker vi, då hinner man lära känna varandra i lugn och ro
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, bättre tillfälle att skaffa katt än semestern är svår att se.

   Radera
 3. Klart er människa kommer men ibland får man vänta lite längre. Vi tror att din och Rakels människa kommer snart. Tröstbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi vet att det får ta den tid det tar, men ibland känns det lite jobbigt.

   Radera
 4. Håller med Alice om att det borde ju vara perfekt att skaffa katt för då är man ju ledig :)
  Du ska se att din och Rakels människa finnas där ute någonstans!

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kjelle Bus, jo, det säger blogghjälpen också, men jag vill att dom ska komma NU!

   Radera
 5. Vi beundrar dig som orkar jobba på som vanligt trots att du å Rakel längtar såååå varje dag efter erat hemma. Tänk om fler människor hade tålamod och viljan att ta emot skyggisar - de kan inte ana hur härligt det är att se dem bli tryggisar :-)! Buff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, fler borde gå ut och berätta hur det känns när en skyggis förvandlas till en tryggis. Alla verkliga djurvänner borde förstås.

   Radera
 6. Klart din människa kommer, men det måste ju vara den exakt RÄTTA människan för dig och Rakel! Någon som förstår att även om man är lite blyg så har man massor av mys och kärlek att ge <3
  Massor av kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, ja, det stämmer. Det måste vara rätt människa/människor. Men de finns ju. Varför kommer de inte till oss?

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...