måndag 20 juli 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Puh, vilken dag!

Jag ska börja med eftermiddagen. Då kom en snäll tjej hit som varit här många gånger förr, tillsammans med blogghjälpen. Hemma hos henne bor 3 av våra kompisar.

Den här gången skulle hon mäta katthemmet för att göra en ritning av alltihop. Ni anar inte vilket jobb alla vi katter hade för att kolla att hon mätte rätt! Men till slut var vi nöjda, så det kommer bli jamarbra.

MEN, det värsta hände ändå på förmiddagen. Blogghjälpen var här och satt inne hos en skyggis, som behöver lära sig att tvåbeningar inte är farliga. Hon satt lugnt och talade med katten. Den fräste inte och verkade tycka att det var rätt OK att blogghjälpen satt där.

Sen kom blogghjälpen ut i kattsalen. Det var då det hände!

Hon hade med sig en påse med jättegod mat. Hon gav oss allihop. När hon gav mig höll hon en sked med mat i höger hand lite framför mig. Jag gick fram för att äta. Då kände jag hennes vänstra hand på min rygg! Och hon höll kvar den! Hon till och med klappade mig innan jag ätit färdigt. Chocken var så stor att jag inte märkte hur fruktansvärt ont det gjorde! För det gjorde det så klart! Då förstår ni hur chockad jag var. Och - hon gjorde det flera gånger också!  Nu vet jag snart inte vad jag ska tro längre?

16 kommentarer:

 1. Jag ler bara när jag läser detta. Tänk va mysigt när du kommer självmant....
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, va?? Självmant? Vad menar du?

   Radera
 2. Det ÄR mysigt att bli klappad :)

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, hmmm, njae, det vet jag inte...

   Radera
 3. Kände du efter riktigt noga så gjorde det nog inte ont. tvärtom
  Pelles matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peller matte, men det var väl bara för att jag var så chockad som jag inte märkte hur ont de gjorde?

   Radera
 4. Lilla söta Rubina - tänk nu efter ORDENTLIGT!!! Det gjorde INTE ont eller hur :-)!!
  ps. OJOJOJOJ: Jamartur att det inte var blogghjälpen som ENSAM skulle mäta upp hela katthemmet - vi törs inte tänka på hur måtten hade blivit då.........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, joooo, det gjorde visst ont! Det vara bara att jag inte märkte det för jag var så chockad!

   Radera
 5. Åh! Snart händer det, du kommer att upptäcka hur skönt det är att bli gosad med, vi ser fram emot den dagen! Så bra att ni övervakade mätningarna.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, meh,,, varför jamar alla så där?

   Radera
 6. Matte hälsar att hon var imponerad över hur väl du hade instruerat alla dina kompisar hur de skulle övervaka mätningarna och att de jamade till när hon mätte fel eller glömde något.
  Tänk var lurig blogghjälpen är! Men vi jamar som Sven - inte gjorde det väl ont på riktigt? Vi tror du också kommer upptäcka snart att det faktiskt inte gör ont utan är jamarmysigt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, fast vi måste jama att vi var väldigt imponerade av er matte. Hon mätte jättefint - för att vara tvåbening alltså.

   Radera
 7. lilla rubina
  e du säker att det inte bara gjorde lite ont o gosmagen,du vet gosmagen som egentligen längtar efter lite till med gos? : )
  det blir nog bra det här när rädslan släpper : )
  nospuff på dig från min hittekille som tycker du är väldigt söt

  matte sari,leon och skruttan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sari, jag börjar faktiskt undra, men jag är inte övertygad än!

   Radera
 8. Oj! Blev du klappad?? Det är ju ett jamarstort steg framåt. Det brukar inte göra ont, utan det är rätt mysigt faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, är du säker? Tål nog att fundera på lite till.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Idag är vi lite ledsna. Jag var hos en  hudspecialist på djursjukhuset för några dagar sedan. Där fi...