lördag 11 juli 2015

Kaatten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Idag är vi väldigt upprörda allihop. 

Vi har fått ett mail till katthemmet där en ombudsman ber oss omplacera hennes katt före augusti, för då ska hon åka bort. Om inte katten kan omplaceras innan augusti kommer den få somna in, framgår av mailet.

För det första har vi klart sagt ifrån att vi inte tar in några annonser där man hotar med avlivning. Det är så ynkligt och visar vilken syn man har på sin katt - den är inte värd nånting. För det andra är det nog sämsta tiden på året att omplacera sin katt - folk reser bort och då skaffar man inte en katt.

Vi har tagit till uppgift att rädda så många katter vi kan, men vi måste fokusera på hemlösa katter. Vill man omplacera sin katt får man faktiskt anstränga sig själv. Resor kan ställas in, men en avliden katt kan ingen väcka till liv igen.

Vi måste hjälpas åt att höja statusen på katter, därför har vi valt att gå ut med följande meddelande:Moderat ombudsman hotar avliva sin katt

Södertälje Katthem har fått en förfrågan om omplacering av en katt. Det får vi ganska ofta, men eftersom vi i likhet med de flesta andra katthemmen måste fokusera på hemlösa katter har vi svårt att även ta omplaceringar.

Vad som gör den nu aktuella omplaceringsförfrågan märklig är att det är en ombudsman för moderaterna, Yvonne Svengard,  som dels skickar förfrågan från sin moderatmail, dels hotar avliva katten om ingen kan omplacera den före augusti månad.

Att katten " Är mycket kelig och vill gärna ligga i knät och mysa samt komma och kela med matte på morgonen då hon vaknat" blidkar tydligen inte matte. Hennes resa tycks gå före, detta trots att det finns kattpensionat som kan ta hand om katter under ägarens bortovaro om man bokar i god tid, bland annat på Södertälje Katthem.

Eftersom vi som arbetar med hemlösa katter avskyr hot om avlivning är det upprörande att en politiskt aktiv person gör på detta sätt. Finns det någon som kan ta sig an Bonzo? Maila matte: yvonne.svengard@moderat.se

Texten finns på vår facebooksida: Nya Södertälje Katthem -  dela gärna

11 kommentarer:

 1. Katten Svens matte11 juli 2015 kl. 18:52

  Fy vad osmakligt och upprörande att läsa om denne ombudsmans oempatiska agerande!!! Visst katter måste ibland omplaceras men att hota med avlivning som ett litet barn som ej får sin vilja igenom lämnar en väldigt dålig eftersmak av det hela. Hur är hon och många andra funtade när de leker Gud och tar sig rätten att avsluta ett friskt litet underbart liv, det förstår jag inte. Lena Borgström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svens matte, vi har full förståelse för att livet kan ändras så att man måste omplacera sin katt, men vi har noll förståelse för att man ens kan tänka tanken att avliva en frisk katt.

   Radera
 2. Fy för sånt beteende. Med politikerlön har man råd att betala pensionat! Skamligt att försöka dumpa ansvaret på ett Katthem som kämpar på med knappa medel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, det är verkligen ynkligt att bete sig så.

   Radera
 3. Jag blir alldeles stum av förvåning!!!!!!!!!!! Får man skriva idiot om den matten??? För det är ju sanningen, och som sagt med den lönen hon har så borde hon ha råd med en pensionatsvistelse för sin älskling men hon förstår inte... Och hon ska kalla sig politiker... ja eller hur... tur att jag inte röstade på det partiet
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, det är lika sorgligt varje gång man ser att en katts liv inte är mer värt.

   Radera
 4. Det har kommit fram mycket skit om våra kommunpolitiker i den här staden den sista tiden. Städerskor med vedervärdiga arbetsvillkor, fotbollsgala som luktar mygel lång väg eftersom man inte kan redovisa pengarna, muthärvor inom hemtjänsten och arbetsförmedlingen där de inblandade även finns i kommunhuset mm
  Men det kanske inte är så konstigt närvi har politiker med sån moral som Yvonne visar exempel på. Fy fasiken säger jag bara! Man skäms när det är såna som skall sköta vår kommun.
  Matte Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det här är nog ingen politiker som tillhör just vår stad. Men det är lika illa ändå. Man avlivar inte en frisk katt.

   Radera
 5. Fullkomligt avskyvärt beteende!! Stackars lilla katt som har hamnat hos en så totalt ansvarslös och omogen människa! Så genomruttet svek mot en tillgiven liten katt. Och ni som just har öppnat ett kattpensionat . . . !!!

  Yvonne Svengard är visst inte riktigt klok. Med sådana idioter i politiken är det inte underligt att så mycket mygel och fusk förekommer. Fy tusan, vad jag föraktar henne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, ja man upphör inte att förvånas över hur en del beter sig mot djur. Är man dessutom politiker med inflytande över andra människor blir ju det hela ännu värre.

   Radera
 6. Fy jam vilket pucko !
  Dom få gånger som både matte och husse är borta så har jag kattvakt. Förra året så bodde jag på ett jamarfint Katthotell där jag trivdes bra :)

  Tassklappar och Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Häromdan var både Fenja och jag lite trötta. Fenja låg under en dyna som hon brukar så jag kröp in...