torsdag 2 juli 2015

Katten Rubina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rubina på Södertälje Katthem.

Nu har vi haft öppet hus igen. Det kom - noll besökare!

Vad göra alla människor? Vi vet förstås vad en del gör. De slänger ut sina katter när de ska åka på semester. De vill inte kosta på katten en pensionatsvistelse eller orkar inte söka efter nån som kan hjälpa dom med katten, men för egen del snålar de inte.

Både blogghjälpen och jag är jamartrötta på människor som inte ser sin katt som en familjemedlem som man ska ta hänsyn till och värdera minst lika högt som sig själv.

Hur länge ska det här fortgå? Varför ska vi katter inte få samma värde som till exempel hundar? Vi har minst lika mycket känslor som dom. Så det så!


14 kommentarer:

 1. Åh kom ingen! Vad trist när du förberett allt! Klart ni ska vara familjemedlemmar hos tvåbeningarna. Kan ju undra om de slänger ut sina barn också när de åker på semester? Men det händer ju tyvärr ganska ofta det med... Finns ibland inte ord för hur människor beter sig, tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi är i alla fall glada att vi inte blir utkastade härifrån. Det blir ingen, nämligen.

   Radera
 2. Suck! Hoppas det bara var för att de inte orkade ut i värmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pelle, jam, hoppas också det bara var för värmens skull.

   Radera
 3. Så tråkigt att ingen kom! Ni som väntar och väntar. Och det som är en sådan glädje att ha katt att älska och göra livet gott för. Det är obegripligt hur många människor kan bete sig så illa mot katter. Hoppas det kommer folk när det är öppet hus nu på söndag. Då har förmodligen den värsta värmen försvunnit. Om det är det som gör att folk håller sig borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi försöker förstå hur man tänker om man kastar ut sin katt, men det går inte. Vi kan inte förstå!

   Radera
 4. Tråkigt att ingen kom och besökte er och visst är det bedrövligt att folk inte tar ansvar för sina djur...

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, och det blir inga straff heller, om man nu till äventyrs skulle hitta den som överger sin katt.

   Radera
 5. Vi kan bara injama! Vi hoppas också att det var för värmen och att de kommer på söndag istället.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, kanske kommer de på söndag? Det hoppas jag.

   Radera
 6. En del människor totala avsaknad av empati är skrämmande. Igår kan man läsa på Norrtälje katthems blogg om 3 kattungar som någon slängt i en soptunna!!!! Det finns inga jam för sån't!!!.....
  ps. en av dem dog, två mår nu bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, jo, vi läste det också. Vad har man i huvet och i hjärtat om man kan göra så?

   Radera
 7. Men så trist att det inte kom någon, tror nog att värmen kan ha med det hela att göra.. Vi förstår inte heller att man inte tar ansvar för sin familjemedlem. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, har man skaffat sig ett djur så har man ett livslångt ansvar för det djuret. Det finns inga genvägar - det bara är så.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Vill berätta att de flesta av oss mår mycket bättre. Jag har ju inte varit förkyld alls, men av de s...