tisdag 5 augusti 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie på Södertälje Katthem.

Idag är jag allvarlig.

Det brinner  väldigt mycket i närheten av Sala och Norberg. Det bor många både människor och djur där.

Människorna kan få hjälp att ta sig därifrån, men det finns många djur som också behöver komma till säkrare platser. De har inga bilar de kan köra iväg i och det är lätt att de glöms bort.

Flera katthem, däribland mitt, har erbjudit  hjälp till katter som drabbas av branden. Visserligen är det fullt på katthemmet, som alltid, men vi lovar att göra allt vi kan för att trolla fram hjälp om det är nån katt från brandområdet som behöver tas om hand.

Vi hoppas branden snart är under kontroll och att människor och djur kan flytta hem igen, men innan dess kan katter behöva hjälp. I såna här svåra situationer är det en självklarhet att hjälpa sina kompisar.

4 kommentarer:

  1. Det är jamarläskigt med branden! Hoppas väderkatten fixar massor av regn NU! Bra att ni och andra katthem har beredskap att hjälpa eventuella katter som drabbats av branden!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, vi tycker vi måste försöka hjälpa dem som har det svårt. Både i branden och annars. Ibland lyckas vi hjälpa, ibland inte.

      Radera
  2. Det är verkligen otäckt. Vi hoppas på regn så att brandmännen får hjälp med att släcka. Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dui och Deco, vi hoppas också på massor av regn över Salaområdet nu.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...