fredag 1 augusti 2014

Katten Samie på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Samie
på Södertälje Katthem.

Ibland undrar jag vad journalister tycker att de har för uppdrag egentligen. Jag har läst en tidning, Daily Mail. De har slagit världsrekord i knäpp rubriksättning tycker jag. Så här skriver de: Hundreds-black-cats-abandoned-owners-don-t-look-good-SELFIES.html.

För det första undrar jag varför man sätter ihop en sån rubrik som säkert får ännu fler tokstollar att tycka det är OK att göra sig av med sin katt.

För det andra säger man att anledningen till att svarta katter överges eller inte väljs när man skaffar katt, är att de inte gör sig bra på bild! Då undrar jag om det viktigaste nu för tiden är att man kan ta en bra bild - bara för att man kan? Jag tycker det är fullständigt ointressant hur en katt ser ut, det viktigaste är hur man är.

Alla riktiga djurvänner och alla människor som har nåt i skallen förstår att en bild bara är en bild, medan en levande katt är nåt helt annat - svart eller inte.

Det är ju så att svart färg dominerar i arvsanlag, därför finns det många svarta katter. Det är tur att det trots allt finns såna som tänker lite längre än nosen räcker.


14 kommentarer:

 1. Här i klostret godkänns alla färger och utseenden, därför att vi inte bryr oss om hur man ser ut utan hurdan man är! Fast matte erkänner att hon är lite extra svag JUST FÖR svarta katter... *fnissar* Så pussar hon oss på nosarna och säger att var och en av oss är VÄRLDENS VACKRASTE KATT.

  Tass från Majsan, abbemissa (inte svart, precis, men har svarta ränder i alla fall)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Majsan, det här bevisar att ni har ett toppenhem med toppenmattar!

   Radera
 2. Äh, såna där journalister vill bara skapa rubriker. Man ska inte bry sig så mycket om vad dom tycker och säger. Tvåbeningar som överger sina katter för att dom inte blir bra på selfies, kommer ha en helt egen plats i helvetet, säger husse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sippo, tyvärr är det ändå många som tar intryck av vad journalister skriver. Det är ett problem.

   Radera
 3. Sippo har rätt angående den speciella plats som väntar på vissa!! Grrrr!!
  Svarta kater är lika underbara som alla de andra missarna. Bara Lucia är kolsvart hos oss och sååå vacker! Matte är xtra svag för svarta katter, varför vet hon ej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, alla katter, oavsett färg, är fantastiska. Den som köper en katt fter utseendet gör ett misstag. Det är insidan som räknas.

   Radera
 4. Låter helgalet! Vissa tidningar gör visst vad som helst för att få läsare. Sämsta sortens slaskjournalistik. Visste inte att svart färg dominerar i arvsanlagen. Intressant. Två av mina katter hade glänsande svart päls med regnbågsskimmer i solen. Så vackra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, alla katter är vackra. Att försöka få det att framstå som att svart katter är mindre värda är låg journallistik.

   Radera
 5. Så utomordentligt fånigt! Det är ju ändå kattsonligheten som räknas tycker vi!Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, visst är det kattsonligheten som räknas!

   Radera
 6. Vi kan bara jama med de tidigare missarna, så dumt skrivet!
  Vi visste inte heller att svart var en dominerande färg när det gäller arv, alltid kul att få lära sig något nytt!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, visst är det dumt att skapa såna rubriker? Alla katter är vackra.

   Radera
 7. Kom just att tänka på att det i senaste numret av Kattliv är många foton på just svarta katter. Här presenteras Bombay, som alltid är svart och här kan man beundra kattspråkforskarens svarta katter och brandmannens egen svarta katt samt ta del av alla möjliga andra vackra katter. Tacka vet jag Kattliv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, Kattliv är bra! Fler borde visa bra bilder på svarta katter.

   Radera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som ni vet är ju jag och alla katter här på katthemmet, väldigt engagerade i att det ska bli lag p...