tisdag 20 december 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

Idag har jag tänkt på flera saker. Först på mina kompisar i Töreboda som inte får vara med om nån jul alls efter branden. Sen har jag tänkt på alla snälla människor som skött de här  kompisarna på katthemmet. Vad de ska vara ledsna nu. För man ska inte tro att katter som bor på katthem inte har några som bryr sig om en. Jag tror att det finns många som tycker om alla katter som bor på katthemmen.

Jag är i alla fall glad att de människorna bestämt sig för att bygga upp katthemmet igen och ge hemlösa katter ett nytt liv även i framtiden. Jag tror också att vi är många som på olika sätt kommer hjälpa dem. Eller hur?

26 kommentarer:

  1. Det går liksom inte att fatta det här. Hoppas bara att det är sant att de inte behövde lida, det är väl enda trösten. Usch, usch, så hemskt det är!
    Jag är i alla fall glad att du och dina kompisar har det bra och är trygga där ni är.

    SvaraRadera
  2. Jamar lite som Gustav.
    Det går ej att ta in... :-(

    SvaraRadera
  3. Vi tänker också som Gustav, att det är en liten, liten tröst att de stackars katterna inte behövde lida. Men annars är det bara mörkt och sorgset...
    Men tillsammans är vi starka, klart vi ska hjälpas åt så att katthemmet kan fortsätta göra gott för våra utsatta vänner.
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  4. TV4 skaraborg hade ett inslag på nyheterna idag. Det var en fruktansvärd syn med alla avlidna katter som de hade samlat ihop. De visade även en liten snutt från Evas katthem på Raymond bland annat. Den vita gamla katten som fick nytt hem förra året.

    SvaraRadera
  5. Det är så outsägligt sorgligt med branden, men självklart ska vi försöka göra vad vi kan för att hjälpa katthemmet att hjälpa andra katter! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Ja, vi tror att kissekatterna fick somna in djupt och drömma de vackraste drömmarna medan de tassade över bron. Och nog kan vi hjälpa till med ett nytt katthem! Det är vi alldeles övertygade om.

    nosgos å gottisar till dig och alla dina vänner! Och tröstekram till blogghjälpen!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  7. Ja, lilla Dina, vi kommer att vara många, många som hjälper katthemmet på tassar igen! Insamlingar m.m. pågår redan för fullt, och alla är så engagerade i både de döda katternas öde och de stackars människor som arbetade på katthemmet. Du skall se att inom några månader kommer katthemmet i Töreboda att kunna ta emot nya behövande missar i väntan på det där stora underbara: ett eget hem!

    Nospuss från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
  8. Ja de katterna är garanterat saknade och sörjda av många fast de inte hade egna hussar och mattar. Vi tycker så synd om dem som är lämnade kvar med sorgen och arbetet att bygga upp allt igen. Vi vet iallafall sen tidigare att vi bloggvänner kan göra mycket för att bidraga, även om det inte är mycket man kan ge. Se bara på snuffefonden och hur katthemmet Kompis byggdes upp igen. Det känns tryggt tycker jag att så många tassar finns till hjälp när det händer något så här hemskt.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Matte förstår att alla katterna som bodde på katthemmet var älskade. Det lärde sig matte när hon jobbade intensivt på Örebro Katthem en period, att man blir alldeles kär i många katter och när de flyttar blir man både förtvivlad för sin egen skull och överlycklig för katternas.
    Om då alla katterna dör i en brand måste sorgen vara outhärlig... :(

    SvaraRadera
  10. Min matte såg på det där TV-inslaget innan , hon sa att det var jättehemskt sorgligt att se alla döda katter :(
    Så klart att alla vi kattmänniskor ska hjälpa till med en hjälpande tass eller en slant så att dom kan starta upp katthemmet igen !!

    SvaraRadera
  11. Uschjam så hemskt det var med våra kattvänner som blev tvungna att resa till Skaparkatten. Detta gör att vi nu ännu mer känner oss tacksamma för det vi har.

    SvaraRadera
  12. Visst blir man förtvivlad! Vi har jamat med matte matte och vi hoppas, att det var en olycka och inte ett illdåd av någon illasinnad 2-bening.
    Vi hoppas givetvis också att missarna fick somna av röken. Det är en klen tröst, men dock....
    Tasskramar
    M & V

    SvaraRadera
  13. Gustav, jag tror det bästa man kan göra är att göra allt man kan för att det inte ska upprepas, men sen måste man gå vidare trots allt.

    SvaraRadera
  14. Max & Måns, nä egentligen inte. Men det så lever nära katterna är ju tvungna.

    SvaraRadera
  15. Frasse och Gunilla, jag tror våra kompisar skulle vilja att katthemmet startade igen.

    SvaraRadera
  16. Skat-Ann, förstår att det måste varit en fruktansvärd syn. Det blir så påtagligt om man har dem på näthinnan också.

    SvaraRadera
  17. Findus, Isak och Rasmus, det är jätteviktigt att många gör som ni: hjälper katter som inte har ett eget hem.

    SvaraRadera
  18. Maurice och Kajsa, vi har hjälpt många katter förut och vi kan gör adet igen! Blogghjälpen tackar för trösten.

    SvaraRadera
  19. sr Carina och Klosterkatterna, jag hoppas också att katthemmet snart kan öppna igen. Tyvärr behövs det.

    SvaraRadera
  20. Alice, jag tror det är jamarviktigt att alla förstår att om man bara kan hjälpa till med en liten peng, så är det bättre än ingen peng. Många små pengar gör skillnad.

    SvaraRadera
  21. Linnsen, det är nog svårt att ta in att de katter man egentligen ville hjälpa till ett bra liv inte fick nåt liv alls. Vi hoppas att det inte ger upp i alla fall utan bygger upp verksamheten igen.

    SvaraRadera
  22. Kjelle Bus, det är precis den inställningen vi måste ha. Vi ska hjälpa dom att återställa katthemmet igen.

    SvaraRadera
  23. Sippo, jag tror det är klokt att tänka så. Vi kan inte göra nåt mer för de kompisar som gått till Skaparkatten utom att göra det bästa av de liv som finns kvar här på jorden.

    SvaraRadera
  24. Mozart och Vincent, det fär bara inte vara nåt annat än en olycka!

    SvaraRadera
  25. I dag ska matte betala sina räkningar och då ska hon sätta in en slant till katthemmet. Man skulle vilja göra ännu mer men vi hoppas att pengarna ska vara till någon hjälp i denna svåra stund.
    Varje gång det händer en sådan här tragedi så är det en tröst att se hur många som faktiskt är beredda att hjälpa och stötta :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  26. Gunilla och Frasse. vad snällt av er att sätta in en peng till katthemmet. Ni kan ge er på att det kommer till nytta!

    SvaraRadera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag får ni en bild på både Ubbe och mig. Jag ligger på min röda filt som jag fått av blogghjälpen...