måndag 12 december 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.


Som jag berättade igår så har jag tänkt på en sak. Många, för att inte jama alla katthem jobbar ju under knappa ekonomiska förhållanden. Jag har sagt till blogghjälpen vid flera tillfällen att hon ska skriva till människor som har många pengar, och det har hon gjort men de flesta svarar inte ens.  Ännu mindre skänker de några pengar.

Ibland verkar det ju som om vissa tvåbeningar har så många pengar att de inte vet vad de ska göra med dem. Häromdagen läste jag till exempel att det blivit inne att ”skönhetsoperera” sina örsnibbar! Det kostar visst nästan 10 000 kronor. Vem tittar på några örsnibbar? Och varför kan de här människorna inte ge åtminstone lite av sitt överflöd till välgörande ändamål, t ex katthem? 

När jag läste det här blev jag så arg så jag sa till blogghjälpen att det kanske vore bättre med nån operation innanför skallen, men då hyssjade hon på mig och sa att så får man nog inte jama. Det kanske man inte får, men ibland tycker jag att jag har rätt att bli arg när nåt är för tokigt. Vad tycker ni?

10 kommentarer:

 1. Det är helt obegripligt hur människor fokuserar på, och är missnöjda med sina utseenden. Tänk vad härligt befriade från allt sånt vi är! Och varför de är så snåla får vi aldrig veta. Förmodligen är många människor väldigt upptagna med att tänka på sig själva först och främst. Tänk en djurgala på teve...varför känner man ingen i den branschen?

  SvaraRadera
 2. Det är oftast folk som har dåligt med pengar som delar det lilla dom har med andra!
  Jag håller med att de värsta snåljåpen finns bland dem som har mest. *fräs*

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vi håller med fullständigt, fast husse är lite mer reserverad. Han säger att människor är mycket mer fåfänga än vad vi katter är. Men visst borde man skänka mer till katthemmen.

  SvaraRadera
 4. Vi jamar med, mycket konstiga saker är det som tvåbeningar lägger pengar på. Och det är de som inte har så mycket som ger mest har vi en känsla av. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Visst är det konstigt! Det verkar som om de med mest pengar är snålast medans de med lite pengar ger det dem kan. Tänk vad skönt det är att vara katt ändå, vi behöver inte bekymra oss över skönhetsoperationer för alla vet vi ju att vi är alldeles bedårande vackra precis som vi är. Tänk om ändå tvåbeningar kunde lära sig lite av oss, för inte bryr vi oss det minsta i hur våra hussar och mattar ser ut, bara de är snälla.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Kanske är det så, att vissa rika är rika just för att de är snåla. De samlar ju bara på sina egna konton och delar inte med sig.
  De har inte lärt sig, att givandets glädje är STOR.
  Men tack o lov, så finns det människor med lite för mycket pengar, som har förstått glädjen i att dela med sig.
  Tasskramar
  M & V

  SvaraRadera
 7. Vi har funderat länge på det du skriver Dina, och enda förklaringen vi kan komma på är att domdär tvåbeningarna kanske förfrusit sina örsnibbar när dom var hemlösa och därför måste operera dem?!? I vilket fall som helst verkar det vara synd om dem!
  Åsså hoppas vi att din HUSSE kommer och hälsar på dig snart igen.
  Nospuss

  SvaraRadera
 8. Vi jamar med dig Dina, vi känner en som har skönhetes opererat sig:( Det vore bättre att den personen gav pengar till ngt katthem istället.
  MYCKET jamars bättre, MEN det är som du jamar, många bryr sig inte.
  Tänk OM tvåbeningarna kunde lära sg ngt av oss.
  Vi behöver INTE skönhetsoperera oss, för våra tvåbeningar tycker om oss som vi är, och vi tycker om dom, BARA dom är snälla mot oss.

  Tass tass på dig du fina katt.
  Du har oxå så fina tankar som Gustav har.

  SvaraRadera
 9. Ja du vissa människor hade nog behövt byta den där hjärngrejen helt och hållet, t ex de som överger katter. Människor har ibland väldigt konstiga prioriteringar. Suckjam!!

  SvaraRadera
 10. Örsnibbar... *fnissar* Det kan väl ändå inte vara så farligt om inte de är perfekta - hur nu en perfekt örsnibb ser ut.. :-)
  Sedan tycker matte och jag att folk visst "får" lägga pengar på skönhetsoperationer och annat "onödigt". Men de kan väl skänka pengar till katter och andra behövande också!
  Tassklappar

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...