söndag 18 december 2011

Katten Dina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Dina på Södertälje Katthem.

En del dagar och händelser vill man inte vara med om. Idag är det en sån dag för blogghjälpen. Hon har flera skäl att vilja hoppa över den här dagen.

Sent igår kväll somnade hennes mamma in. Även om det var väntat och alla var beredda på vad som skulle hända känns det tungt. Jag och hennes egna katter tröstar så mycket vi kan.

Sen är hon också ledsen efter att ha hört att alla katter på Djurskydet Skaraborg omkommit i en brand. En liten tröst är i alla fall att det var röken som först bedövade och sedan gjorde att de dog och inte själva branden.

Sen är hon också ledsen för att hon inte orkade gå till katthemmet idag, när Max och Måns husse skulle komma på besök. Men hon hoppas de ses vid nåt annat tillfälle istället.

36 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Husse sa att du var jättegosig och dreglade som Max när du satt i husse knä. :-)
  Kul att du gillade igloon!

  Många tröstbuffar till Blogghjälpen.

  SvaraRadera
 2. Åh va jobbigt! *Sänder tröst till blogghjälpen*

  SvaraRadera
 3. Tröstekram och många tröstebuffar till Blogghjälpen.

  SvaraRadera
 4. Stackars Blogghjälpen! Även om man VET att man skall förlora någon, så är det ju så hemskt när man verkligen står inför fullbordat faktum. Och precis innan jul och allt - det gör på sätt och vis alltid mer ont då!
  Vi skickar all telekattisk spinning och healing vi har, lillie skickar varmaste tankar och virtuella kramar.
  nosgos å 4-adventgottisar
  Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 5. ps, hoppas att M&Ms husse kramade dig från alla oss bloggkatter!
  n&g
  M&K

  SvaraRadera
 6. Det känns förstås oerhört jobbigt även om blogghjälpen har vetat hur det skulle gå. Många nosbuffar och kurr skickar vi till henne. Att tänka på katthemmet i Töreboda mäktar man knappast med. Vi hoppas att det gick fort för kissemissarna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 7. Jam, vissa dagar vill man verkligen hoppa över. Tröstbuffar till Blogghjälpen. Vi är så ledsna för alla katterna, finns inga ord för det. Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Här har vi varit jamarledsna allihopa över alla stackars missar, man klarar kanppt av att ta in det hela. Stackars blogghjälpen! Vilken tur att du finns där för henne och tog tass om M&M:s husse på bästa sätt.
  Massor av tasskramar och nosbuffar till blogghjälpen

  SvaraRadera
 9. Uschjam, allt på en gång. Tur att ni katter finns där och kan ge stöd till blogghjälpen, för hon är säkert ledsen nu. Många svanskramar till er alla.

  SvaraRadera
 10. Vi beklagar sorgen! Klart det är tungt.

  Skickar massor med nosgos & kramar från oss.

  SvaraRadera
 11. Så skönt, att M&M:s husse fick en bra avslutning på dagen hos dig och kompisarna på Katthemmet!
  Du är ju en verkligt god representant för oss katter!
  Både vi och matte skickar tankar och tröstekramar till blogghjälpen!
  Nosgos
  M & V

  SvaraRadera
 12. Vi vet att den här bloggen är för dig och de andra katterna, men blogghjälpen är ju också på sätt och vis en del av katthemmet... och vi vill så innerligt jama vårt djupa deltagande med henne i sorgen efter hennes mamma. Vi knäpper våra tassar för både blogghjälpen och hennes mamma (höll på att tassa "matte") och våra mattar sänder varsin riktigt varm tröstkram till henne.

  Läste i Max' och Måns' blogg att deras husse fick äran att presenta dig och dina vänner med den fina igloon som killarna vann i Agrias tävling. Grattis! Och vi är säkra på att du tog väl tass om honom, även om inte blogghjälpen kunde vara där.

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 13. Skickar tröstekramar till blogghjälpen.
  Inte lätt när man är sjuk och inte orkar längre, *suck*
  Läste oxå om branden i Töreboda, så jamarshemskt, *GRÅTER*

  Borde inte ha hänt.

  Ta tass om blogghjälpen, Dina

  Många tassekramar till er alla

  SvaraRadera
 14. Skickar tassklappar och tröstekramar till Blogghjälpen i massor.
  Vi har oxå läst om branden i Töreboda , fy så rysligt hemskt :(
  Hoppas att dom stackars missarna liksom bara somnade in.
  Kul att M & M´s husse kom på besök innan idag :)

  SvaraRadera
 15. Usch förstår att det är en dag blogghjälpen gärna skulle hoppat över.. Skickar massa varma tröstkramar till henne !

  Sen katthemmet som brann ner är också jättehemskt och sorgligt... Usch varför skall något sånt hända igen.. Varför skall oskyldiga små katter behöva sätta livet till...

  SvaraRadera
 16. En tung helg på många sätt. Glädjande läser jag idag att en katt återfunnits i Bålsta efter flera år som bortsprungen. 7 mil hemifrån tror jag det var.

  SvaraRadera
 17. Som Karlavagnen skriver - det är tungt, med två stora sorgligheter... och nu inför julen som ska vara glad och trevlig... :-(

  Vid såna här tillfällen får vi försöka ta hand om varandra så gott vi kan. Och ta hand om oss själva! Under den tid som behövs!

  Jag kan inte göra så mycket för Blogghjälpen och alla katthjälpare i Töreboda, men kanske, kanske kan det vara en yttepytteliten hjälp med en stor kram till er? (En något mer praktisk hjälp till katthemmet kommer till deras plusgiro inom kort...)

  / Barbro

  SvaraRadera
 18. Varma tankar och nospussar till blogghjälpen i hennes svåra tid. Även om man har vetat vad som skall komma och man har haft tid att förbereda sig känns det tungt i hjärtat.

  Kramar och buffar ♥
  Linnsen, Frank, Lurrvar och matte

  SvaraRadera
 19. Max och Måns, hi-hi, skvallrade er husse för er? Han verkar jamarsnäll, och vilken fin iglo jag, eller jag menar vi, har fått. Jamartack!

  SvaraRadera
 20. Kattmamman, blogghjälpen tackar för allt stöd.

  SvaraRadera
 21. Hjulia Huller om Buller, jag skickar vidare alla buffar till blogghjälpen, som tackar.

  SvaraRadera
 22. Maurice & Kajsa och lillie, det känns tungt för blogghjälpen, men alla buffar och kramar hjälper jättemycket säger hon.

  SvaraRadera
 23. Findus, Isak och Rasmus, man kan aldrig förbereda sig för när nånn ska gå bort. Vi hoppas också att kissarna i Töreboda inte märkte vad som hände.

  SvaraRadera
 24. Dui och Deco, tänk så många som måste sakna de katter som de skötte om. Stackars alla inblandade.

  SvaraRadera
 25. Alice, ja det var verkligen tur att jag fanns där och kunde ta tass om Max och Måns husse. Det har ju varit så snälla mot oss.

  SvaraRadera
 26. Sippo, ja hon är jätteledsen. Men hon är glad för att så många tänker på henne.

  SvaraRadera
 27. Imma, blogghjälpen är så rörd över allt stöd, och hon har berättat att ni ringt henne direkt för att trösta. Det hjälper henne att tänka på alla snälla människor.

  SvaraRadera
 28. M, C, T, S, det är alltid tråkigt när nån närstående inte får vara med längre. Men livet är så, det måste vi bara acceptera.

  SvaraRadera
 29. Kjelle Bus, jag tror att det gick ganska fort från det att brandröken började sprida sig till att kissarna somnade in. Tror inte de hann lida.

  SvaraRadera
 30. Kattfamiljen, ibland fattar man inte alls vad det är för mening med att saker och ting händer. Hoppas, hoppas att det aldrig händer igen!

  SvaraRadera
 31. Karlavagnen, man behöver lite bra nyheter mitt i alla också.

  SvaraRadera
 32. Barbro, man ska inte alls underskatta värdet av att nån tänker på en i en svår stund. Vi är så tacksamma för all hjälp, både mental och mer tassfast sådan.

  SvaraRadera
 33. Linnsen, Frank, Lurrvar och matte, konstigt nog går det inte att förbereda sig på att nån ska lämna en. Just nu känns det väldigt tungt, men livet måste gå vidare på nåt sätt.

  SvaraRadera
 34. Nea, blogghjälpen känner alla kramar och allt gos och det tröstar!

  SvaraRadera
 35. Mozart & Vincent, jag tror att Max och Måns husse kände sig väl omtasstagen. Blogghjälpen tackar för allt stöd. Hon behöver det.

  SvaraRadera
 36. Så sorgligt med mamma. Förstår att det är tungt. Det är så mycket som kommer upp, minnen och det där med tidens obevekliga gång. Och ännu en länk till det förflutna är borta.
  Katternas öde är så hemskt att man knappt orkar tänka på det.
  Max och Måns husse förstår säkert att blogghjälpen måste stanna hemma och samla kraft. Det kommer fler gånger.
  Många tröstande kramar och tassklappar

  SvaraRadera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...