söndag 31 januari 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Häromdagen var blogghjälpen här ett tag. Vi jamade om lite av varje. Hon fick klappa mig lite också - men inte för mycket! Det är jag som bestämmer hur mycket som ska klappas.

Det är skönt att inte ha ont i munnen längre.  En del tvåbeningar tror att vi inte kan äta utan tänder. Tänk så fel de har! Vi kan äta det mesta ändå. Jag vet kompisar som kan fånga möss utan tänder också. Jag tror att vi katter är de bästa i världen på att klara oss utan tänder. Om de gör ont är de ju inget att ha.

Annars tänker jag mest på de kompisar som inte har nånstans att gå in i värmen nu och som har svårt att få tag i mat. Jag hoppas att alla som ser en sån katt tar sitt ansvar och hjälper katten. Vi har inte sju liv som nån tvåbening har påstått. Vi har bara ett liv och det vill vi leva på ett värdigt sätt. Ni som stöttar katthemmet på olika sätt gör det möjligt för oss att hjälpa ännu fler kompisar som har det svårt. Tack till er!

6 kommentarer:

  1. Min gammelmatte hade inga tänder, men hon tuggade allt möjligt ändå... hon sa att käkarna var som på en sköldpadda, hårda och mycket bra att tugga med. Tass och nosbuff från Robin, klosterkatt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klosterkatterna, din gammelmatte var klok. Man klarar sig bra utan tänder.

      Radera
  2. Det är så bra att höra att du inte har ont i munnen längre. Och vi tänker på alla de hemlösa katterna som är ute i kölden. Du har så rätt i att om vi ser en katt ute, som inte verkar ha ett hem, så ska vi ta hand om den på bästa sätt.
    Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym, önskar att många fler tänkte som du. Man ska inte titta bort om man ser en katt som inte verkar må bra, särskilt inte i den här kylan.

      Radera
  3. Ja vi katter är otroligt duktiga på att anpassa oss. T.ex. kan vi leva bra utan tänder också.
    Däremot är vi inte anpassade för att släppas ut vind för våg i tron att vi kan klara oss själva. Det finns tyvärr alltför många dumskallar (tvåbeningar) som tror det.
    Vi lider med de som inte har något eget hem och som får gå hungriga i den här hemska kylan.
    Att stötta de som hjälper är en självklarhet!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, det är en helt annan sak att tvingas gå ute i kylan utan mat och värme mot att inte ha några tänder. Det senare vänjer man sig snart vid, men inte att inte ha ett hem med mat och värme.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...