fredag 8 januari 2021

Katten Örjan på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Örjan på Södertälje Katthem.

Nu har det gått några dagar på det nya året. Jag hoppas det kommer bli ett bra år. För mig innebär det förstås ett eget för-alltid-hem hos nån eller några som verkligen älskar mig. Det drömmer jag om!.

Som ni vet har jag ju blivit katthemmets stjärnförvaltare. Det är ett stort ansvar och man måste vara noggrann. Men jag har stort överseende med andra som skänker pengar till oss och inte räknar så bra. Det är många som betalar sin medlemsavgift nu. För de som inte är pensionärer eller under 18 år kostar det ju 250 kronor. Men det är jättemånga av våra medlemmar som inte kan räkna! De betalar 300 kr, 500 kr eller ännu mer för ett medlemskap. Eller nån som ska köpa en kalender för 120 kronor och betalar 1000 kronor. Det tycker jag är toppen. Hoppas de aldrig lär sig räkna ordentligt.

Dagens blogg avslutar jag med en hälsning från mina föregångare Frasse och Dexter. Deras matte skriver så här: 

Hallå igen. Här kommer en liten uppdatering på vårat liv.

Pojkarna har det bara bra, båda två tog nyår med ro. Dexter något obekväm med eländet men inte rädd. Så det ser vi som bästa läget. 

Annars är det inte mycket som pågår här, Dexter har lite strul med hård mage. Tror det är roten till att han åker kana på rumpan då och då, foderbytet till royal Canin calm är precis klart så vi får hålla koll på han och se om det går över nu när de kommer stå på ett foder de är mer vana vid. Messmör verkar underlätta lite och han gillar det så det blir en liten tesked någon gång i veckan tills vi kan avgöra om vidare åtgärder behövs. Men han är pigg och glad så vi är inte överdrivet oroliga.

Frasse är full av energi. Vi letar fortfarande efter en leksak som är superjackpot för både Dexter och Frasse. Laserpekaren är kul men inte under längre stunder.

Vi håller även koll på Frasse då vi vid några enstaka tillfällen sett han gå på lådan och försöka kissa men inget har kommit. Så det är under noga uppsikt. Men samma sak där han är superpigg och social så allt verkar som det ska.

Vi hoppas på att det bara var processen med att behöva äta lite blandat foder som ställt till det lite för dem och att det nu blir tipp topp om någon månad eller så när de äter det fodret de är vana vid.

Med Eve och pojkarna går det bara bra, några enstaka smågräl som för det mesta slutar med att de själva väljer att gå isär. Fantastiskt hur fort det gått ändå att komma till denna punkt då de delar lägenheten på fulltid. 

Frasse är något missnöjd över att vi stänger till datarummet under nätterna, han vill gärna vara där men med tanke på alla kablar som vi jobbar på att täcka över så får han inte vistas där utan uppsikt. Men på dagarna så är det väldigt mysigt att sova mellan två varma datorer.

Hoppas allt är bra med er, vi tycker det är så roligt att läsa bloggen! 

 En dag kanske det är jag som skriver en sån uppdatering!

4 kommentarer:

  1. Ja, du Örjan, vilket ansvar du har som förvaltare! Men alla bloggkatter har haft fantastiska egenskaper när det gäller att hålla ordning på katthemmet. Extraordinära faktiskt! Jag tycker jag har fullt upp att hålla reda på bara två människor! Men jättebra att ni får in mycket pengar. Och väldigt roligt att det går så bra för dina företassare på bloggkattsposten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lis, jam, en del förstår inte vilket ansvar vi bloggkatter har, men man undrar hur det skulle gå utan oss?

      Radera
  2. Visst är det bra med tvåbeningar som räknar fel åt rätt håll! Det är sådant som bör uppmuntras! 🙂

    Det var kul att höra hur det går för Dexter och Frasse! Det märks verkligen att deras matte och husse är väldigt måna om dem. ❤️
    Foderbyte kan alltid ställa till det lite. Vi tål t.ex. inte vissa sorters torrfoder och blir lösa i magen av det. Nu har husse hittat rätt sort som vi både tycker om och mår bra av.
    En dag blir det din tur att flytta men under tiden har du ju det bra på katthemmet. Det känns skönt att veta!
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, ja såna fel bör uppmuntras och inte rättas till. Sen är det viktigt att man får ett foder som passar bra.

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...