fredag 29 januari 2021

Katten Stina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Stina på Södertälje Katthem.

Nu har jag ju berättat att jag var hos vettis igen för att dra ut fler tänder. Faktum är att jag knappt har några tänder kvar nu, men det gör inget. Jag kan äta allt ändå!

Eftersom det där dumviruset finns kvar så är inte blogghjälpen på katthemmet så ofta så vi har mest telekattisk kontakt. Men det går bra ändå.

Jag har ju andra här som hjälper mig med det mesta. De är jättesnälla och jag är nästan inte alls rädd för dom längre.

Sen tänkte jag låta er se hur det går för mina föregångare, Frasse och Dexter. Vi har fått följande rapport från deras matte/sekreterare: 

Frasse är sitt vanliga härliga lite flummiga jag. Han älskar att vara med i duschen, han bryr sig inte det minsta om att han blir genomblöt. Han förstår inte alls varför vi tvåbeningar inte alltid vill ha han med under vattnet och varför vi envisas med att gnugga honom med en handduk efter att han klivit ut.

Dexter jobbar fortfarande på att vänja sig vid sitt nya liv. Det går bra att vara supersocial och framåt när Frasse och Eve ligger och sover. Men när hela huset är vakna så är det lite läskigt. Så då ligger vi och myser på någon mjuk plats och kan tycka att det är mysigt med några minuters kel från matte eller husse, men inte för länge då nafsar vi i luften för att låta dem veta att tack det är bra nu.

Eve jobbar på att dela med sig av allt och alla till pojkarna. Det går bra för det mesta. Knappt något bråk alls nu. Det brukar enbart vara lite jagande. Antingen Dexter som jagar henne eller hon som jagar honom i några minuter, innan de tycker att de gjort sin poäng hörd. Ibland hänger Frasse på i jagandet men för det mesta tittar han bara på dem.

Så det rullar på här, favoritsysslan är att sova. Eve och Frasse vill vara i samma rum som oss för det mesta. Dexter föredrar att vara ifred men kan ibland komma in och hoppa upp någonstans högt så han kan vara med. 

Eve och Frasse leker gärna med oss på dagen och har inget emot att leka nära varandra. Dexter leker helst när de andra sover och är fortfarande lite skeptisk till att en tvåbening ska leka med honom, det går ju alldeles utmärkt att leka med en hårsnodd själv!



4 kommentarer:

  1. Åhh på dagens bild syns det att du är en kisse som är tillfreds med livet. Inga dumma onda tänder i munnen längre och på ett ställe där de behandlar dig med kärlek. God mat, varmt, rent och torrt! ❤️

    Underbara nyheter om Frasse och Dexter också! Tänk så rätt det blev i deras nya hem. Där lever grabbarna ett gott liv och på sina egna villkor. Allt tack vare godhjärtade tvåbeningar! Härligt! ❤️

    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Björn, nu mår jag mycket bättre än jag gjorde när jag kom hit. Då var livet inte alls kul. Nu kan jag se framåt igen!

      Radera
  2. Ha! Som att vi inte har gjort det - tagit bort intagningsstoppet! Vi tar bort det och matte sätter tillbaka det. En lika svår knäckfråga som godisfrågan på Södertälje katthem!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sven, meh... har ni ingen pli på matte? Så där kan hon väl inte göra?

      Radera

Katten Hanina på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Hanina på Södertälje Katthem. Idag har jag tänkt på alla katter som drabbas av krig. Det är så klart hemskt för alla mänskor ock...