fredag 11 januari 2019

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.

När jag var ensam där jag uppehöll mig, passade jag förstås på att inspektera området och busa lite. Det fanns mycket att undersöka. Träden brukade jag klättra lite i ibland, men inte så högt. En annan sak som verkade väldigt spännande var nåt som kallades betongrör. Det stack upp ur marken och vig som jag är hoppade jag upp på kanten. Det var jättekul att balansera där.

Men, jag var visst inte så duktig på att balansera som jag trodde! Rätt som det var trillade jag ner i röret! Där nere var det blött, mörkt och kallt. Det fanns inget att ära heller och jag kunde inte hoppa ända upp ur röret och det gick inte att klättra upp heller. Jag visste inte vad jag skulle göra!

Jag jamade och skrek allt vad jag kunde. Men det hjälpte inte. Ingen hörde mina jam på hjälp. När jag hade suttit där i över ett dygn började jag tro att mitt liv skulle sluta så - i botten på ett betongrör!

12 kommentarer:

 1. fy så hemskt...*biter på klorna* fast nu VET vi ju att på något vis på du upp
  /Gumman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, jam, ni anar inte hur hemskt det var!

   Radera
 2. Men fyjam vad läskigt att vara fast där nere i mörkret! *morrhårsdarr*
  Vilken tur att vi vet att du är trygg nu, annars hade vi nog inte kunnat sova i natt
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, nä jag förstår att ni inte hade kunnat sova om ni inte anade hur det gick.

   Radera
 3. Säger som Alice - himla tur att vi vet att du på något sätt fick hjälp till slut och kan känna dig trygg nu! Men ändå är det läskigt att läsa om det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, visst är det läskigt att läsa?

   Radera
 4. Tack Benny och blogghjälpen för ett "hugg-i-hjärtat"-inlägg. Jag tänker säga exakt det här till en del hippievänner på landet som tycker det är mot naturen med kastrering. Tänker också säga att det är enbart p g a av volontärer på katthem, som du lever idag. För det stämmer va? Nu är Benny i goda händer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika, tack för att du upplyser människor som ännu inte förstått hur eländig situationen är för 100 000-tals hemlösa katter där ute. Visst är det tack vare snälla volontärer som jag lever idag.

   Radera
 5. Vilken ångest och panik ! Fy vad otäckt! Förstår att du trodde att det skulle sluts där. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, jam sånt där vill man inte att nån ska behöva uppleva.

   Radera
 6. Men fy så hemskt att bli fångad i det där röret. Jag skulle fått fullständig panik och det fick ju givetvis du också. Sitta där och jama efter hjälp och ingen som hör. 😢 😢
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, panik var bara förjamet!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...