måndag 7 januari 2019

Blogghjälpen har ordet

Det blev en liten fördröjning av detta blogginlägg, men jag tror alla förstår. Min Murre är hemma igen från djursjukhuset. Han är ganska trött, men det är en äldre herre så det är väl naturligt. Man hittar inget säkert fel, men misstankar om att han kan ha lymfom i tarmarna finns. Han mår bra nu i alla fall och jag har så klart örnkoll på honom.

Men det var inte det jag skulle skriva om egentligen. Det var om fina Bobby, min senaste bloggkatt.

Som nästan alla mina bloggkatter var Bobby en blyg katt från början. Han var inte katten som gick fram till besökare och sa att "här är jag! Ge mig ett hem!". Nä, han höll sig i bakgrunden och det märktes att han inte var van vid ömhetsbetygelser.

När man klappade honom, för det kunde man få göra om man tog det försiktigt, så kröp han först ihop. Höll man kvar handen så slappnade han av efter en stund. Jag tror att han, liksom alldeles för många andra katter, har blivit slagen av en hand en gång i tiden. Då kan det ta tid att lära sig att det finns snälla händer också.

Hela Bobby utstrålade en osäkerhet som är fullt förståelig. Har man aldrig blivit älskad, vårdad och smekt så måste det få ta tid att vänja sig vid sådant. Knäkatt kanske han aldrig blir, men varför ska alla katter vara knäkatter? En katt bör få leva sitt liv på sina egna villkor och ändå vara älskad. Jag hoppas och tror att Bobby har hamnat i ett hem där han får leva så.

Saknaden är så klart stor. Första gången jag kommer tillbaka till katthemmet efter att en bloggkatt flyttat, så känns det alltid märkligt att se att det sitter en annan katt i den buren. "Det där är ju Bobbys bur". Men samtidigt är jag så glad att ännu en av våra katter fått ett hem där han får känna trygghet, kärlek och omtanke. 

Många katter har passerat revy under de snart 10 (!) år som jag haft bloggen. Många har säkert tröttnat på att läsa den, men det finns en trogen skara kvar och faktiskt tillkommer det nya läsare ibland. För er och katternas skull vill jag fortsätta att skriva om ännu en bloggkatt som behöver ett eget, kärleksfullt hem. Bobby har så klart instruerat den nya bloggkatten, som kommer presenteras i morgon! Hoppas ni vill följa ännu ett öde om en hemlös katt. Utan era kommentarer känns det inte meningsfullt att fortsätta. Ni är guld värda!
6 kommentarer:

 1. Idag skriver husse:

  Det var väldigt skönt att höra att den gamle mannen (Murre) är hemma hos matte igen. Det är alltid oroligt när den man älskar mår dåligt.
  Bobby har fått ett bra hem det känns på något vis och ni kollar ju alltid upp det nya hemmet innan flytten.

  Av de katter jag haft har inga innan de två jag har nu varit knäkatter. De har gärna legat på magen och i sängen men inte legat i knäet. Av de jag har nu räcker det att sätta sig i fåtöljen så hoppar den ena upp direkt. Den andra stryker sig kring benen och vill bli upplyft. Sedan kan hon ligga i famnen hur länge som helst. Givetvis sovs det i sängen (bredvid kudden) varje natt.
  Katter är olika och har olika bakgrunder. De jag har nu är adopterade från katthem. När de kom var honan lite skygg och ryggade när man klappade henne. Nu är hon hur trygg som helst. Tid, tålamod och kärlek löser allt. Så blir det med Bobby också! Den fina pojken! ❤️

  Det låter bra att det blir en fortsättning på bloggen med en ny bloggkatt. Vi besöker sidan varje dag!
  Katter är ju det bästa som finns! ❤️

  SvaraRadera
 2. Det är klart vi måste få rapporter från Blogkatten så länge den kan få hjälp med nedtassandet, vem det än är för tillfället.

  SvaraRadera
 3. Matte tassar:
  Vad skönt att Murre mår bättre och att lymfom i tarmarna kan åtgärdas på något sätt. Vår f.d. katthemskatt är också en äldre herre. Vi har haft honom i 12 år. Han är heller ingen knäkatt. Däremot ligger han vid mina fötter varje natt. Jag kan lyfta och bära honom korta stunder men det är inget han njuter av utan står mest ut med det för min skull.

  Det är fler än jag som läser bloggen mer eller mindre varje dag. Det är också fler som jag vet inte kommenterar, men det betyder alltså inte att din blogg inte är uppskattad - för det är den. Det är alltid roligt att läsa vad som hänt genom en liten bloggkatt, så jag hoppas verkligen att du inte slutar skriva. Det är faktiskt en av dagens trevliga händelser att få läsa bloggen. Tack! Du är också guld värd.

  Katter är det bästa som finns och vi ser fram emot nästa bloggkatt och också så småningom få höra om Bobbys framsteg i sitt alldeles egna hem.

  Från matte till f.d. hemlös äldre herre

  SvaraRadera
 4. Både matte och vi följer bloggen varje dag. Alltid lika ledsamt i början att få den tråkiga bakgrunden av bloggkatt en. Men även lika glatt att få följa de framsteg som görs och deras fantastiska arbete på katthemmet (även om ingen knäckt godisfrågan) till de får ett eget föralltid hem. Vi hoppas att nästa bloggkatt orkar börja sin blogg snart. Vi hoppas att Bobby snart känner sig trygg i sitt nya hem.

  Vi tänker även på Murre och hoppas att han snart återhämtar sig.

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Vad bra att Murre är hemma igen. Hoppas att det går bra för honom så att han slipper åka in på sjukhus fler gånger.

  Det låter som om Bobby har hamnat i rätt hem där han får tid på sig att bli trygg katt. Inte behöver katter bli knäkatter. Av de katter jag haft har bara en gillat att ligga i knät. Min nuvarande- före detta katthemskatt - som blir 19 någon gång i år trivs bäst som soffpotatis-katt när jag sitter i soffan om kvällarna. Det känns så trivsamt med god, varm katt bredvid mig. Om nätterna ligger han vid mina fötter, såvida han inte under nattens gång tassar in i garderoben, där jag gjort i ordning en mjuk skön bädd åt honom.

  Det ska bli intressant att följa nästa bloggkatt. Jag tycker mycket om att läsa om vad som händer på katthemmet. Och jag tycker också som de föregående att katter är det bästa som finns.

  SvaraRadera
 6. Så skönt att Murre är hemma igen, vi hoppas att det går bra nu.
  Vi hoppas att Bobby får det riktigt bra hemma hos sig, just som han och varje katt förtjänar.
  Nosbuffar

  SvaraRadera

Katten Rafael på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rafael på Södertälje Katthem. Som jag började berätta i förra inlägget så är jag och Fenja tillbaka på katthemmet. Jag är rädd o...