söndag 27 januari 2019

Katten Bobby berättar från sitt nya hem

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.

Idag har jag lånat ut min blogg. Ni kanske ser till vem? Just det, till Bobby.

 Hans matte har byggt ett litet hus till honom av en pappkartong som hon ställt i fönstret. Det är viktigt att blyga katter har nånstans att gömma sig i början - nånstans där de känner sig trygga.

Blogghjälpen blev så glad idag när hon fick den här bilden från Bobbys matte. Den visar att Bobby börjar ta för sig. Matte skriver att han just börjat lämna köket för upptäcksfärder. Det går jättebra.

Hon skriver också att hon faktiskt flyttat in en madrass i köket för att vara så nära Bobby som möjligt och det har betalat sig stort. "Nu vågar han gå förbi mig och rör sig vid maten och lådan fast jag sitter vid köksbordet. Han gillar handskalade räkor och meditationsmusik".

Så där ser man. Med kärlek, tålamod och tid kan en liten blyg katt bli en tryggis. Jag är så glad att han hamnade hos rätt matte. Heja Bobby!


17 kommentarer:

 1. Hurra! Heja matten och heja Benny! Bra jobbat

  SvaraRadera
 2. Åh vad kul med en hälsning från Bobby! Vilket jamarfina hus han har fått, det ser riktigt mysigt ut. Så kul att hans matte förstår vad en blyg katt behöver! *kurr*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi är jätteglada över Bobbys framsteg.

   Radera
 3. Vilken härlig bild på Bobby! Det syns verkligen att han funnit sig tillrätta! Han har verkligen haft tur som fått en så snäll och omtänksam matte. De är som gjorda för varandra.
  Jamarbra!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, jam, bättre kunde han inte få det. Han kommer bli en riktigt mysig kille.

   Radera
 4. Vilka härliga nyheter å det ser ju faktiskt ut som han mediterar på bilden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, vi älskar såna här nyheter.

   Radera
 5. Men så trevligt att ha ett eget hus i fönstret där Bobby kan ligga tryggt och säkert och titta ut. Det ser verkligen ut som om Bobby trivs och har det riktigt bra i sitt nya hem. Vilket smart drag att flytta in madrassen i köket och bidra till tryggheten. Roligt att se det fina fotot på en katt som fått ett riktigt bra hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, Bobbys matte verkar ha känsla för hur man hanterar en liten blyg kille.

   Radera
 6. Så härligt att Bobby fått komma till en sån toppenmatte! Och allt kommer bara att bli bättre och bättre! Heja Bobby, och heja matte! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, det är det bästa av allt - att allt kommer bli ännu bättre.

   Radera
 7. Underbart att läsa att det går så bra för Bobby och att han fått en väldans toppenfin matte. En sådan matte förtjänar varje katt.
  Vi får hoppas att det är din tur snart, lille Benny. Vi håller tassarna.
  Nospuss

  Fd hemlös

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, jam, fast just u får vi glädjas över Bobbys hem.

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Tack alla för fina hälsningar, då är vi på rätt väg och ja, han är en riktigt fin kille som jag hoppas kommer känna sig riktigt trygg så småningom. Som det är nu rycker han till vid ljud och rör sig lite som en strykarkatt. Men det blir bättre och han ligger mer på öppnare ytor, ja det är spännande tider nu. 😸😺😽

  SvaraRadera
 10. Så kul att läsa hur det går framåt! Vilken toppematte! Bobby du har verkligen kommit hem. Nisbuffar

  SvaraRadera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...