fredag 18 januari 2019

Katten Benny på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Benny på Södertälje Katthem.

Ibland händer det roliga saker på katthemmet, ibland tråkiga. Vi försöker ta fasta på de roliga sakerna för att orka med de tråkiga. Om man bara går och tänker på det som är tråkigt orkar man nog inte jobba på ett katthem - och då kan man ju inte hjälpa några katter.

En av mina kompisar, som kom tillbaka till katthemmet efter 12 år då hennes människa kommit på att h*n skulle ut och resa, visade sig ha en stor tumör som inte gick att operera. Vi är jätteledsna att vi inte kunde rädda henne.

Nåt som däremot är roligt är att nästan alla kompisar som inte är bokade,  har en egen försäkringsfadder! Om du inte redan är försäkringsfadder men vill bli, så kan man betala in 300 kronor på 389341-9 och skicka ett mail till fadder@sodertaljekatthem.se och tala om att man betalat och vilken katt man vill vara fadder åt. För 300 kronor blir man fadder i sex månader för oss. Visst är det toppen!

8 kommentarer:

 1. Hmm överger man en familjemedlem efter 12 år för att man ska resa? Konstigt tycker vi. Dessutom om kissen var sjuk. Så gör man inte mot en vän.
  Försäkringsfadder är en riktigt bra sak. Vi är ju fadder och det känns bra! Hoppas alla kompisar kan få en fadder.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn, Vi tycker också det är skamligt att överge en familjemedlem för att man ska ut och roa sig själv. Däremot vet vi inte om h*n visste att katten var sjuk, men sånt märker man ju ofta om man är nära sin katt.

   Radera
 2. Låter skumt att överge en katt efter 12 år av en sådan orsak. Om man ska ut och resa finns kattpensionat. Synd om katten som blev övergiven när hon var sjuk och som mest behövde sin människa!
  Visst låter det toppen med försäkringsfadder. Ska satsa på att bli det när ekonomin blivit bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, vi är jamarglada att så många ställer upp som försäkringsfadder åt oss. Det behöver vi katter.

   Radera
 3. Hon kan vara svår att hitta, men här är hon i alla fall - Gustavs eftr.
  http://listigalisa.blogspot.com/2019/01/min-forsta-egna-blogg.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att få följa ännu en av familjens katter. Vi saknar så klart Gustav, men livet måste gå vidare nu. Välkommen Lisa.

   Radera
 4. Hur kan man lämna sin katt efter 12 år?! Märkligt. Vi förstår faktiskt intern försäkringsfadder tycker bi är bra så det är vi! Det tycker vi att flera ska bli! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi förstår inte heller hur man kan göra så. Välkomna som försäkringsfaddrar!

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...