onsdag 15 juni 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Idag har jag lånat ut bloggen till blogghjälpens ena katt Viktor. Han har nåt otrevligt att berätta idag.

"På eftermiddagen ringde en gubbe till min husse. Gubben sa att han skulle komma och inspektera huset. Husse, som är av den gamla stammen, litade förstås på att det stämde och sa bara "jaha".

Efter en kort stund stannade en bil utanför vårt hus. Ur stiger 2 gubbar, en med en ljusgrå munkjacka som det stod Flugger på, den andra med nåt block i ena handen, ungefär som om han hade nåt protokoll där.

Då kom matte ner i hallen där gubbarna och husse stod. Hon frågade vad det var för ena. Då sa dom att de skulle inspektera taket. "Vi har inte beställt nån inspektion" sa matte. "Ge er iväg härifrån!"

Jag blev jätteförvånad, för matte brukar inte låta så där arg. Men gubbarna blev tydligen lite rädda för de lommade ut till bilen och körde iväg i en svart Volvo. Jag hade noterat registreringsnumret som jag gav till matte: SKS084.

Sen ringde matte till polisen och berättade vad som hänt. De sa direkt att det ska sätta spaning efter den bilen.

Matte är fortfarande upprörd. Att ge sig till att lura gamla människor som tror andra om gott är bara så lågt. Alla vi tre katter har fräst och stampat med tassarna efter gubbarna.

Hoppas inga andra blir lurade av dom"

/Viktor

16 kommentarer:

 1. Men fyjam vilka skummisar! Vilken tur att blogghjälpen var hemma och kunde ryta till åt dem så de åkte iväg. Måste jama att det var snabbtänkt av dig Viktor att ta numret på brummisen. Hoppas de åker fast snabbt så de inte hinner lura några andra.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, jam reagerar blixtsnabbt när det gäller att få tag i dummisar.

   Radera
 2. Såååå otroligt lågt av de där skummisarna. Bra att du agerade som en riktig säkerhetskatt!

  SvaraRadera
 3. Så elaka tvåbeningar det finns som ska lura snälla människor. Riktigt obehagligt! Tur att blogghjälpen var hemma och sa ifrån. Sen är det bra att ni säkerhetskatter finns där och kan ha fortsatt span. Nu hoppas vi att polisen tar dem snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jam hoppas polisen redan har fått tag i dom. Men sen vet jag inte vad som händer därefter.

   Radera
 4. Det är ju rent ut sagt otroligt att det inte kan bli ett slut på oärliga människor som försöker lura andra. Samma visa varje år. Inte konstigt att man skäms för tvåbeningarna alltför ofta!
  Bra att du hade koll Viktor och att matte blev arg!
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, matte blev jamararg. Så arg blir hon aldrig på oss!

   Radera
 5. Usch ja, detta händer hela tiden överallt.
  Matte o husse läser och hör om dessa ynkryggar som ger sig på äldre människor varje vecka.
  Många gånger bara dyker dom upp o tränger sig in hos tvåbeningarna.
  Husses kusin, som sitter i rullstol, fick besök för några veckor sedan av några som skulle läsa av vattnet i hans lägenhet.
  Precis innan hade kusinens fru gett sig iväg med bilen.
  Så man börjar ju undra om dessa ynkryggar har span på vilka dom ska ge sig på.
  Men husses kusin sa till dom, "titta där uppe, där finns en kamera o om bara några minuter kommer här väktare/polis".
  Då fick dom bråttom iväg må ni tro.
  Bra att blogghjälpen var där och kunde fräsa till åt dom.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, blogghjälpens man är lite äldre än blogghjälpen. De tror att de hade koll på det och att det var därför just han blev utvald.

   Radera
 6. Bra rutet av ❤ Blogghjälpen ❤!
  Förhoppningsvis är det två skummisar mindre efter hennes snabba ingripande och samtalet med polisen! Toppen 🐱 Viktor 🐱, att du noterade skummisarnas brummisnummer, så polisen kunde få den också, då Blogghjälpen ringde dem!

  🐾 Nosbuffar 🐈

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om Buller, jam, skummisar gillar vi verkligen inte. Man ska inte luras!

   Radera
 7. Inte klokt att folk bär sig åt så här! Så bra att både ni katter och era människor kunde säga ifrån på skarpen, det är inte alla som klarar det och då vet man ju aldrig vad som kan hända *ryser*
  Hoppas polisen får fast dem fort så inte fler utsätts för detta!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, de såg ganska rädda ut när matte fräste ifrån. Det är inte ofta hon blir så arg, men igår blev hon det!

   Radera
 8. Vilken jättestor tur att blogghjälpen var hemma och kunde skrämma iväg skummisarna!!! Hoppas att de blir fast nu när polisen fått registreringsnumret.
  Så många kriminella nuförtiden har ju specialiserat sig på att bluffa sig in hos gamla människor för att stjäla. Fullkomligt avskyvärt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, det är en ynkedom att man inte ska få vara ifred i sitt eget hem! Hoppas polisen får fast dom, men vad händer sen?

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...