fredag 24 juni 2016

Katten Inka på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Inka på Södertälje Katthem.

Ledsen om jag förstör midsommarfirandet med tråkiga historier, men tyvärr kommer jag berätta lite om min bakgrund idag efter gårdagens tråkiga inlägg.

Jag började ju berätta att jag bodde i ett hus där det fanns väldigt många andra katter och även några hundar och hästar. Fast hästarna bodde inte i huset förstås. Det fanns en orm i ett glashus också. Den var otäck tyckte jag.

Många av katterna var ganska slöa. Senare förstod jag att det berodde på att de fått fel näring och därför inte orkade röra sig så mycket.

En dag knackade det på dörren. Det var flera människor som kom. De hette Länsstyrelsen. De visade ett papper för mannen och sa att de ville komma in och se hur vi hade det. Då sa mannen att vi hade det bra men att de inte fick komma in. Länsstyrelsen frågade hur många katter mannen hade. Då sa han 17 stycken. Då sa Länsstyrelsen att man bara för ha max 9 katter utan tillstånd från dom och att de skulle komma tillbaka och inspektera huset. De sa att det luktade starkt av ammoniak när dörren var öppen. Sen gick dom.

Vi katter undrade vad som skulle hända härnäst. De sa ju att de skulle komma tillbaka och "inspektera". Vad betyder det?

12 kommentarer:

 1. Det var ju jamarbra att de skulle inspektera. Då kunde ju inte husse neka dem att komma in. Tänk om inte Länsstyrelsen gjort ett besök, då hade ni ju inte fått fira midsommar på katthemmet med bra mat och bra omvårdnad!

  Trevlig midsommar önskar vi alla kattkompisar, volontärer och blogghjälpen på katthemmet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, om inte Länsstyrelsen kommit hade vi nog inte levt idag.

   Radera
 2. Inspektion låter läskigt och Länsstyrelsen har vi hört att de ofta vill döda skygga katter så dem tycker vi inte om. Nu vet vi ju att du är på katthemmet så det borde betyda att det var snällisar den här gången. Vi väntar med spinning på resten av din berättelse
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är faktiskt olika på olika länsstyrelser, men ni ska snart få vet mer...

   Radera
 3. Fy vad hemskt allting låter - inspärrade under hemska omständigheter. Hur kan en människa leva med så många lidande varelser ikring sig? Vi förstår inte...

  SvaraRadera
 4. Du förstörde inte alls midsommarfirandet. Verkligheten kan man inte blunda för och det är många som borde läsa din berättelse och inse hur svårt många helt oskyldiga katter har det p.g.a. oansvariga människors beteende. Tur att Länsstyrelsen kom dit och såg hur illa ni hade det. Trist att det skall behövas för människor som är "intelligenta" varelser borde förstå bättre.
  Nospuss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, man tycker ju att alla människor borde förstå att ta väl hand om djur, men tyvärr är det inte så.

   Radera
 5. Hej Inka och välkommen som en ny bloggkatt. Det var länge sen jag blev så upprörd som när jag läste gårdagens blogg som handlade om katten som idiotiska hemtjänsten inte tog hand om även fast de visste om att det fanns en katt där inlåst.Jag vill också veta vad de heter och jag hoppas att deras namn publiceras. Vilka totala imbicilla oansvariga människor, alltså vilka idioter. Inlägget blir inte så välskriven pga min upprördhet men strunt i samma. Trevlig midsommar till er andra som tar hand om era tvåbeningar och fyrbeningar. Otroligt bra jobbat från er sida på katthemmet, det värmer att ni finns. Hälsar Sallys matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, vi har också tagit väldigt illa vid oss av det som hände, särskilt vår verksamhetschef som fick slita som ett djur för att hjälpa katten. Man tror inte att det går till så i Sverige 2016.

   Radera
 6. Förmodar att mannen var väl medveten om att ni inte alls hade det bra. I annat fall hade de väl gärna fått komma in och inspektera? Hoppas det inte dröjer så länge innan det uppdagas hur ni har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, du förstår precis hur det låg till! Han förstod nog...

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...