lördag 18 juni 2016

Katten Miranda på Södertälje Katthem åker hem

Hej, det är Miranda på Södertälje Katthem.

Vilket dygn!

Först blev det jamarparty här på katthemmet. Alla kompisar som bor här plus många som bott här tidigare, kom och gjorde den sista kvällen på katthemmet alldeles oförglömlig. Vilket drag!

Först kom Majsan med sitt gäng från  Klosterkatterna, strax därefter kom Alice, Bosse och Hasse som också bott här tidigare. Sen kom Micke och Molle som också bott här och Sven och hans syskon och många andra bloggkompisar och överraskade. Vi hade hur kul som helst.Två minuter innan morgonpasset kom åkte de sista gästerna hem med kattikoptern. Vi katter som bor här försökte hålla oss vakna och låtsas som att allt var som vanligt, fast vi var jamartrötta, när morgonpasset kom.

Jag vaknade förstås tidigt och började packa på allvar och titta på klockan.  Den gick jamarsakta. Efter kattlijoner timmar kom matte och fler andra. Det var dags för mitt sista öppet hus.

Matte kom in till mig först. Jag låg på min pelare som jag brukar med min filt under.  Matte klappade mig och sa att idag ska du få åka hem. Det visst jag ju, men det kändes ändå skönt att få det bekräftat. Sen kom blogghjälpen in. Hon klappade mig på huvudet och tackade mig för att hon fått vara med på min resa ända från början.

Hon såg både glad och ledsen ut på samma gång.

Efter en lång, lång stund var det slut på öppet hus. Då kom matte in till mig. Hon talade sakta och sa att nu var det dags att åka och då skulle jag in i transportburen. Matte hjälpe mig lite. Ni ser mig på första bilden inne i buren.

Sen fick vi ta lite packning ovanpå buren också. Min filt och en leksak som jag fått av två av mina bloggkompisar fick inte plats i den vanliga packningen så det fick ligga ovanpå buren när vi åkte hem. Om ni undrar varför jag inte låg på filten så var det för att matte har gett mig en annan filt och den låg jag på i buren.

Nu börjar LIVET för mig. Det är så spännande så jag kan knappast jama om det ännu, men ni kommer få höra från mig med mattes hjälp. Faktum är att den första rapporten redan inkommit. Så här låter den:

Första positiva uppdateringen om Miranda redan nu! Över förväntan, inget fräs eller morr. Båda killarna har gett henne ett fint välkomnande, när burdörren öppnades gick Max fram och tog ett sniff och tvättade hennes huvud och gick sen sin väg som ingenting. Bosse har sniffat lite på henne och tagit hennes mat :-) Miranda har hittat ett bra gömställe och där får hon vara till hon är redo att utforska hemme.

I morgon kommer nog blogghjälpen och min efterträdare att ha lite taktikjam, så de blir nog inget nytt blogginlägg förrän på måndag.  Jag hoppas ni stöttar min kompis på samma sätt som nit stöttat mig? Utan er hade jag nog inte orkat. Ni är guld värda allihop! TACK!

14 kommentarer:

 1. Vi tackar för festen i natt, så jamarkul vi hade! Skönt att höra att allt gick bra och att du blev välkomnad av dina bröder. Nu kan du inte få det bättre. Matte blir alldeles tårögd när hon tänker på vilka framsteg du har gjort. Vi ser fram emot att träffa nästa bloggkatt och självklar kommer vi att stötta henne/honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, jamarkul att ni kom på min fest. Vilket ös! Så ska det vara varje gång en bloggkatt får ett eget hem!

   Radera
 2. Oh så roligt att det gick smärtfritt, även om brorsan snodde lite mat(det finns nog så det räcker till alla).Matte blev så glad över att du blinkade fint åt henne också, du fick väl hälsningarna från oss här? (matte är lite snurrig och glömsk) Lycka till nu! Vi ska stötta din efterträdare efter bästa förmåga.
  /MajaGräddnos och gänget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cirkus Boman, visst fick jag hälsning från er via er matte. Hon kommer ihåg en hel del!

   Radera
 3. Sitter här med tårar i ögonen. Glädjetårar! Det är så fantastiskt att du nu kommer till ett hem som svallar över av kärlek. Det har du förtjänat och väntat på så otroligt mycket.
  Blir ännu mera rörd när jag läser mattes uppdatering om hur bra mottagande du fått av dina nya syskon. Det kommer att bli jättebra!
  Kommer att sakna dina inlägg här men givetvis kommer vi att stötta din efterträdare och läsa det som skrivs med stort intresse!
  Nospussar i massor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nalleman64, jam, det blev min tur till sist. Precis som blogghjälpen sa.

   Radera
 4. Nu har du vaknat första gången i ditt HEM! Eller det kanske inte blev så mycket sova av? Allt är ju så jamarnytt. Lycka till Miranda och tack för festen i fredags, bland det roligaste vi varit med om!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, visst hade vi kul i fredags"+ Nu ska jag bara vila och kolla in allt i mitt nya hem.

   Radera
 5. Det är ju du som är guld värd!!!!! Nu fick jag ju sitta å torka blött på kinderna igen :)av glädje för dig :)SÅÅÅÅÅ himla roligt att läsa att det gick så bra med dina bröder. Självklart kommer jag att stötta din efterträdare!!!!
  åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åsa, om man gråter av glädje är det OK tycker jag. Hoppas du får många fler tillfällen att göra det.

   Radera
 6. Så roligt att läsa om hur väl du blev mottagen av dina bröder! Det låter verkligen lovande. Du har nog fått det bästa hem en katt kan få. Jag är så glad för din skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jag tror ingen kan vara gladare än jag själv! Det här är det bästa som hänt i mitt liv.

   Radera
 7. Åhhh. Vi blir lite tårögda över att du äntligen fått ditt alldeles egna föralltid-hem. Ta väl tass om din nya familj. Många svanskramar från två föredetta Södertälje Katthems-katter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamlundakatterna, ni båda vet ju hur det känns att åka från Södertälje katthem till ett eget hem. Visst är det fantastiskt?

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så sitter man här igen med känslor som sticker iväg åt alla möjliga håll.  Varken Stina eller Mario har haft ett riktigt hem nån gång. Det m...