onsdag 9 september 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Idag ringde vår hälsoansvariga till blogghjälpen. Hon undrade om de kunde åka tillsammans till vår vettis med en liten kattjej som höll på att föda ungar. Hon födde tre stycken, men sen ville ingen mer komma ut, trots att det märktes att det fanns åtminstone en till.

Det blev så klart avfärd till vettisen med mamma katt och tre nyfödda ungar. Mamma katt var jätteduktig och tog tass om sina ungar, men var så klart orolig när inte fler kom ut.

Vi ringde först till ett stort djursjukhus och frågade om de kunde hjälpa till eftersom det var akut.  Det kunde de inte. Då ringde vi till vår vettis som, som vanligt hade fullt. Men hon sa till oss att komma direkt och under tiden ombokade hon flera kunder så hon kunde ta emot oss. Vår veterinär Emma Ekman är otrolig.

Kjesarsnittet gick bra och mamma blev kastrerad på en gång. Tyvärr var den kvarvarande ungen missbildad, så den klarade sig inte. Men duktiga mamma har tre ungar att ta tass om.

Jag undrar vad som hade hänt den här mamman om ingen hade sett till att hon kom in till ett katthem. Eftersom den sista ungen inte kom ut är det troliga att både mamma och alla ungar dött. Varför fattar inte vissa att man ska kastrera sin katt?

16 kommentarer:

 1. för att vissa människor helt enkelt inte bryr sig. Katt skaffar man som en pryl, sen slänger man ut den om det blir minsta besvärligt. Idiotiskt! Kallt och oempatiskt.

  ÄnglaPelles, Majas, Klemens och Gummans matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄnglaPelles, Majas, Klemens och Gummans matte, men hur 17 ska vi få dom att fatta? Är det verkligen så svårt?

   Radera
 2. Usch, vi ryser när vi tänker på hur utgången hade blivit om hon inte kommit i kloka händer. Sen känns det lite underligt att det stora sjukhuset ej tog emot. Ärendet är väl att se som akut om något????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ja, om inte det här var akut så förstår inte jam vad som är akut.

   Radera
 3. Usch, man blir både ledsen o förbannad när man hör om sådant här.
  Folk är oerhört ansvarslösa när det gäller katter, dom verkar tro att det är en slit o släng vara istället för en kärleksfull familjemedlem.
  Vilken tur att mammakatt kom i kontakt med er som tog hand om henne o hennes ungar.
  Tror också att alla hade gått över Regnbågsbron direkt om inte ni funnits.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, vi är jätteglada över att ha kunnat hjälpa henne. Nu mår hon och ungarna bra.

   Radera
 4. Ni gör verkligen ett fantastiskt jobb med alla våra kompisar. Vi ska försöka stödja er så att ni orkar. Utan er så skulle inte vi heller fått träffa denna fantastiska Sally som har blivit en del av familjen. Ett stort tack för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sally, roligt att se att du blivit en del av din familj. Du är en av många katter som blogghjälpen aldrig kommer glömma.

   Radera
 5. Vi jamar som Sven, vad konstigt att djursjukhuset inte tog emot, för visst var det akut! Vi vågar inte ens tänka på vad som skulle ha hänt om inte ni och Emma tagit tass om mammakatt och hennes ungar. *morrhårsdarr*
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, vi kan nog lova att det blivit en riktig tragedi av alltihop.

   Radera
 6. Hurrjam för vettisen Emma och katthemmet som ordnade allt så bra! Det är bara sån otrolig tur att de finns, dessa supersnälla och duktiga människor! De som inte tar hand om sina katter är inte värda att skriva om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, vettis Emma är toppen. De som inte tar hand om sina katter är egentligen inte värda att skriva om, men om de nån gång ska fatta nåt måste de ju bearbetas.

   Radera
 7. Så bra att ni kunde hjälpa kattmamman och vilken fankattiska vettis ni har! Tänk om folk kunde förstå hur viktigt det är med kastrering.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi önskar alla kunde förstå att man måste kastrera sin katt. Vi kämpar på med det.

   Radera
 8. Vilken fantastisk veterinär och människa Emma är! Tänk om alla var så godhjärtade! Och tänk om alla kunde kastrera sina katter...
  Känns så gott i hjärtat att både Mamma katt och henne små ungar fick leva vidare <3
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gunilla, Simba och Tasse, Emma är en fantastisk människa och veterinär. Såna borde det finnas fler av.

   Radera

Katten Emil på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Emil på Södertälje Katthem. Nu har jag varit bloggkatt flera dagar! Det är ju inte så svårt egentligen. Bara att berätta vad jag...