onsdag 30 september 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Det blir en sen och kort blogg idag.

En lång dag för blogghjälpen slutade med att hon åkte till djursjukhuset där vår hälsoansvariga suttit sen kl 14 med en skada kattunge. Först ca 20.30 fick de åka hem. Kl 7.30 ska kattungen vara tillbaka för operation. Förhoppningsvis kommer de bara spola rent på det skadade stället, men det vet de först när de börjat.

Sen kan jag berätta att kissen som blogghjälpen och hälsoansvariga var och tittade på igår kväll fick följa med till katthemmet. Där fick den stanna över natten. Eftersom den var både märkt och registrerad kunde lyckliga ägare hämta ut sin katt idag.  Den hade varit hos vänner under ägarnas bortovaro och smitit och varit borta i över en månad. Ägarna grät när vi ringde, givetvis av glädje eftersom de givit upp hoppet. Det ska man aldrig göra! Däremot ska man alltid ID-märka och registrera din katt!

12 kommentarer:

 1. Tänk så glada både ägarna och vännerna katten smitit ifrån ska ha blivit! Ikväll är det säkert fest hemma hos kattens familj!
  Och hoppas att det går bra med kattungen i morgon. Oj, så många timmar de fick sitta där och vänta! Det är allt jättesnälla människor på ditt katthem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gustav, jag hoppas de ger katten nåt jättegott också.

   Radera
 2. En historia med gott slut för både katten och ägarna och kanske är det kattvakten som firar mest ikväll.
  För om det är en ordentlig kattvakt har den mått jättedåligt sen katten smet iväg.
  Där ser man än en gång hur viktigt det är med chip på kissen.
  Tänk om alla kunde göra så och givetvis också kastrera då hade mycket varit vunnet.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, jag tror alla inblandade mått rätt dåligt, även katten. Den var ganska mager och har nog haft svårt att hitta mat.

   Radera
 3. Jamarns vad glada missens ägare måste vara nu, och även missen! *kurr*
  Där ser man vad viktigt det är att vi är ID-märkta.
  Hoppas det går bra med misseungen imorgon.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är jätteviktigt att ID-märka oss!

   Radera
 4. Matte säger att väldigt ofta!! när hon läser efterlysningsannonser så verkar katten ha smitit ut när den är hos kattvaktande människor, superläskigt tycker vi. Allra bäst är ju om katten kan vara i sin hemmiljö och bli tillsedd där!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sven, ofta är det nog så att kattvakter inte är lika vana som kattägarna att hantera katter, så de vet inte att de måste vara väldigt vaksamma när de öppnar dörrar och fönster.

   Radera
 5. Hurrjam, vilka glada nyheter! :D Ja, märkning är så viktigt, alla katter borde verkligen vara det. Nu håller vi tassar och tummar att den lilla kattungen inte behöver någon operation <3
  Tack, för att ni gör så mycket för oss katter! <3
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simba och Tasse, vi gör så gott vi kan. Som tur är finns det många snälla människor som jobbar för oss.

   Radera
 6. HÅller tassarna för din kompis. Vad härligt att katten kom till rätta .Märkning är ju så viktigt, förstår inte hur man kan välja bort det.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, nä det är obegripligt att man inte fattar att man ska kastrera och ID-märka sin katt.

   Radera

Katten Kendra på Sädertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag är det lördag igen. Det betyder Öppet Hus. Även om jag kanske inte visar mig så mycket så tyc...