söndag 20 september 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Först har jag en uppdatering om min kompis Obelix som ni kanske läst om tidigare.

 Det är inte alltid det går som vi vill när vi får in en sjuk katt. Stackars Obelix hornhinneproblem har inte läkt än. Så här skriver jourmattarna efter att ha varit hos veterinären idag med honom:

"Nu har vi varit på återbesök med Obelix och det blev tyvärr inte så roligt som vi hade hoppats på. Hornhinnesåret har inte läkt, så nu provar vi att behandla honom med droppar och serum och håller tummarna. Om inte det heller fungerar så kanske kirurgisk åtgärd är den enda utvägen, men det hoppas vi att han får slippa. Återbesök på fredag igen. Han har blivit vaccinerad och chippad idag också. Vi har bokat en tid för tandoperation, veterinären tycket att om en månad är rimligt så han har tid den 20 oktober. 

Nu håller vi tummarna för att serumbehandlingen fungerar, inte minst för att Obelix börjar bli riktigt trött på att åka till veterinären. Trots det sköter han sig som en liten ängel. I övrigt mår han jättebra, han är nöjd med tillvaron och äter bra. Han spinner bara man tittar på honom och vill alltid gosa, trots att vi håller på och droppar saker i ögat på honom hela tiden".

Vi är, tyvärr, vana vid att det blir bakslag när vi tar en mager liten katt till veterinären. Vi hoppas alltid att ett veterinärbesök ska hjälpa men det är sällan det blir så. Obelix kommer behöva fler, men det är han värd. Han har haft det tufft, det är helt klart. Ändå är han hur gosig som helst. Visst är det fantastiskt att en katt kan förlåta dumma människor och inse att alla inte är likadana. Obelix förstår att ni och vi hjälper honom!
De som vill stödja Obelix ekonomiskt kan göra det genom att sätta in en slant på Södertälje Katthems pg-konto 38 93 41 - 9 eller Swisha till 1234525408. Varje krona behövs.

Sen tänkte jag berätta att jag fått post! Det är från Mimmi och så här skriver hon på kortet: Hej Rosita! Här kommer jag till undsättning med lite godis. Tycker mjausingen att du ska fördela dem som du  tycker! Hälsningar från Mimmi. livet-enligt-mimmi.bloggplatsen.se Mimmi Hittekatt (Facebook).

Skönt att man har kompisar som förstår vad man behöver. TACK Mimmi. Det kom verkligen i rättan tid!


10 kommentarer:

 1. Stackars Obelix, vi håller tassarna för att de nya dropparna gör susen.
  Vad snällt av Mimmi att skicka gottisar! Nu får du bara hålla koll på blogghjälpen så hon inte försöker gömma undan det utan att du får sköta utdelningen.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det är jättejobbigt att hålla komma på blogghjälpen. Men jag ger mig inte!

   Radera
 2. Stackars lille Obelix. Vi håller tassarna för att han snart blir frisk igen! Åh vad Mimmi var snäll och skickade godis till dig. Hoppas att inte blogghjälpen lägger undan dem utan att du hinner fördela godiset till alla kompisar. Det är du värd som jobbar så hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke och Molle, vi håller också tassar och tummar för Obelix. Han har haft det kämpigt nog.

   Radera
 3. Vad synd att hornhinnesåret inte läkt än! Stackars lilla kisse som är så tapper, trots allt han gått igenom. Hoppas verkligen att serum och droppar kommer att hjälpa så att han slipper genomgå en ny operation. Jag tycker att han har haft mer än nog med elände under sitt liv, den fine katten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, jam, Obelix är värd att vara frisk nu. Han har haft det jättekämpigt och måste må bra snart.

   Radera
 4. Vi håller alla tassar vi har, skönt att han får den omvårdnad och kärlek han förtjänar. Gulligt av Mimmi att skicka gottisar! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dui och Deco, vi är så glada över att vi kan hjälpa Obelix. Tänk att så många ställer upp när det är en liten katt som behöver hjälp. Det värmer hjärtat att veta.

   Radera
 5. Jag jamar som dom ovan.
  Stackars lille Obelix, men hoppas nu att detta hjälper så han slipper ännu mer operationer på ögonen.
  Du, jag tycker du ska gömma gottiset som Mimmi skickat så ingen kommer åt det mer än du.
  Sen kan du dela med dig när det passar bäst.

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, tack för tipset om godiset! Ska leta reda på nån jättehemlig plats där jag kan gömma godiset!

   Radera

Katten Kendra på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Kendra på Södertälje Katthem. Idag har jag varit utsatt för grov misshandel!   Det började med att vår hälsoansvariga lyfte ner ...