onsdag 23 september 2015

Katten Rosita på Södertälje Katthem berättar

Hej, det är Rosita på Södertälje Katthem.

Häromdagen läste jag i tidningen om en tjej som är ordförande i Djurens Rätt. Hon har skrivit en artikel som handlar om att manniskor inte ha ratt att doda djur. 

 Det är en rätt intressant och tänkvärd artikel. Vissa människor tror att de har all rätt i världen att handskas med våra liv som det passar dom.

Tänk bara på hanteringen av kattkolonier. Istället för att lyssna på dom som framgångsrikt jobbar med TNR (Trap Neuter Return), fortsätter man med medeltida metoder och skjuter katterna istället för att hjälpa dom. Om man skjuter katter i en koloni, ser katterna var dom händer och de sitter inte precis och väntar på att bli skjutna. De sticker iväg. Och bildar snabbt kattkolonier på annat håll. Sen är cirkusen igång igen. Man vinner ingenting i längden.

Tänk om svenska myndigheter vågade titta på hur man arbetar i många andra länder med TNR.  Nu senast läste jag om hur de arbetar på Azorerna  i Portugal. De kan, men inte svenska myndigheter. Varför?

6 kommentarer:

 1. Jamar som matte o husse, svenska myndigheter verkar vara till för dom själva och inte svenska folket samt deras djur.
  Visserligen ska man inte generalisera men.......

  Ozzy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ozzy, man tycker ju att det skulle kunna tänka om och tänka rätt ibland?

   Radera
 2. Bara byråkrati, men inget händer utan alla er kloka och hängivna volontärer, som många gånger jobbar i motvind!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjulia Huller om buller, det värsta är att det är vi alla som betalar för byråkratin. Då borde vi ha lite inflytande också.

   Radera
 3. Ja visst är det konstigt, vi förstår bara inte varför vi inte har ett bättre djurskydd när det finns så mycket kunskap hos alla er som gör en så otrolig insats för utsatta djur.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alice, det tror jag att jag vet. Man tar inte vår kunskap och erfarenhet på allvar. Bekvämast så?

   Radera

Blogghjälpen har ordet

Så här såg det ut när Hanina flyttade till sitt nya hem i onsdags. Hon hade packat både filt och en leksak hon fått från blogghjälpen. Hoppa...